Un total de 16 carrosses, 13 comparses i més de 400 persones participaran en la Cavalcada de Reis 2011


Actualizado 28/12/2010 19:25:19 CET

PALMA DE MALLORCA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

Un total de 16 carrosses, 13 comparses i més de 400 persones participaran en la Cavalcada de Reis del pròxim 5 de gener, que destacarà per ser l'acte "més multitudinari" de la capital balear i per tenir una organització i vistositat en sintonia amb l'acollida del públic, segons ha assegurat el regidor de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske.

Grosske ha presentat en una roda de premsa la Cavalcada de Reis 2011, juntament amb el director artístic de la mateixa, Antoni Socíes, on ha destacat que en aquesta edició les seves majestats aniran acompanyats per personatges clàssics del món dels contes i les fades.

Alhora, el regidor ha agraït especialment a totes les empreses, associacions, col·lectius i entitats que participen voluntàriament en la cavalcada i que, a més, permeten que sigui "més vistosa i espectacular", malgrat la reducció del pressupost. Aquesta gran participació ha permès augmentar el nombre de carrosses fins a 16 i el de comparses fins a 13.

El també tinent d'alcaldessa ha apuntat que el recorregut serà el mateix que l'any passat a través de carrers amples, que possibiliten donar una major visibilitat i permeten una major afluència de públic.

Tot i això, l'únic canvi es produirà al començament de la cavalcada que serà al passeig Sagrera, a causa de a les obres que s'estan executant al Port Vell.

Alhora, l'horari es mantindrà a les 18.00 hores, de manera que els espectadors poden gaudir d'aquest acte sense que es faci massa tard per als nens.

Com ja ha passat en l'edició passat, el recorregut disposarà d'espais reservats per a persones amb necessitats especials i els 3.500 quilos de caramels que es repartiran seran aptes per a persones diabètiques i celíaques.

En aquesta ocasió, es farà un esforç suplementari mitjançant la coordinació amb diferent, que encara no estan concretades, i que faran possible que tots els nens puguin gaudir de la cavalcada, ha assenyalat Grosske.

EN AQUESTA CAVALCADA S'HA PRIORITZAT LA VISTOSITAT I L'ESPECTACULARITAT

Per la seva banda, el director artístic de la cavalcada, Antoni Socíes, ha destacat que en aquesta edició s'ha prioritzat la vistositat i l'espectacularitat de la desfilada, i, sobretot, s'ha donat un "gran protagonisme" a les seves majestats els Reis d'Orient.

Cada rei desfilarà sobre la seva pròpia carrossa, acompanyat pels seus patges reals i una comparsa de més de 40 persones, que ballaran i que, en algun moment, també tocaran música en directe.

Aquestes carrosses de 5 metres d'altura, faran que totes les persones que assisteixin, tant si es troben a primera com en quarta fila, puguin gaudir de l'esdeveniment com si formessin part.

A causa de a la gran acollida en l'edició passat, tornarà a ser present el trenet dels xumets. Així doncs, els nens que ja siguin massa majors, tindran la possibilitat de lliurar el seu xumet, i a canvi rebran un obsequi.

D'altra banda, Socíes ha volgut destacar que els nens podran dipositar les seves cartes directament a la carrossa dels carters reals.

El recorregut de la cavalcada s'acabarà en la Plaça de Cort, on els Reis d'Orient arribaran amb les seves carrosses i els seus patges reals acompanyats per una comparsa. Allà, el patge real donarà uns últims consells als nens i haurà una xocolatada com fi de festa.