Un total de 5.000 nens peruans superen els problemes de desnutrició gràcies als menjadors finançats pel Govern


Actualizado 8/8/2008 16:48:13 CET

PALMA DE MALLORCA, 8 Ago. (EUROPA PRESS) -

Un total de 5.000 nens de diverses zones urbanes, assentaments humans i marginals del Perú superen els seus problemes de desnutrició gràcies a 21 menjadors promoguts per quatre congregacions de missioneres mallorquines i finançats amb més de 77.368 euros per la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració.

En un comunicat, el Govern va destacar que la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, va visitar avui una d'aquestes instal·lacions que es troba en un assentament en el qual hi viuen prop de 30.000 persones i que, diàriament, dóna menjar a 330 nens de la zona.

Les comunitats on estan els menjadors són zones especialment pobres, ja sigui perquè les famílies depenen del treball agrícola que gira entorn el monocultiu d'arròs, o perquè només tinguin accés a treballs eventuals i precaris.

El projecte va començar el novembre passat i es desenvolupa en cinc fases diferents. Primer es detecten les famílies en situació de risc social i després se les organitza i capacita realitzant-los un pla de treball perquè les mares coneguin el tractament de rehabilitació integral dels seus fills.

A continuació, un equip format per una treballadora social, un metge, un nutricionista i una psicòloga, realitza una avaluació integral dels nens -durant tres ocasions-. Després d'això, se'ls realitza un acompanyament i seguiment per comprovar la seva organització i capacitació.