Un total de 5.444 consultes i 267 intervencions quirúrgiques se suspenen a Balears en els tres dies de vaga


Actualizado 24/4/2008 19:39:02 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

Un total de 5.444 consultes i 267 intervencions quirúrgiques han quedat suspeses en els tres dies de vaga que manté el Sindicat Mèdic Lliure de les Balears (SML) des de dimarts passat a la xarxa pública sanitària, fet que obligarà a l'administració, si cal, a derivar cap a centres privats aquells casos de major urgència i que no hagin pogut cobrir els serveis mínims establerts.

En roda de premsa per informar dels efectes de la vaga, el director gerent de l'Ib-Salut, Josep Pomar, va xifrar en un 21,1 per cent el seguiment de l'atur per part dels facultatius de les illes, un punt menys que en la jornada d'ahir. Una xifra que contrasta un altre cop amb la qual aporta Sindicat, que xifra en prop del 80% el seguiment mitjà computat en els centres d'atenció primària i hospitals de totes les illes.

Segons dades de l'Ib-Salut, en Son Dureta han secundat la vaga el 25% dels metges, respecte del 75% que afirma el Sindicat; a Son Llàtzer el 22% (respecte el 87%); a Manacor el 24% (78%); a Inca el 16% (75%); i en els centres gestionats per Gesma el 4,8%.

En Atenció primària d'Eivissa i Menorca l'Ib-Salut parla d'un seguiment del 29 i de l'1,75 per cent, respectivament, xifres que el Sindicat eleva fins el 90 per cent en el cas d'Eivissa i zero en el de Menorca. En els centres d'Atenció primària de Mallorca el seguiment ha estat del 70 per cent, segons assegura el secretari general del Sindicat, Isidro Torres.

En la jornada d'avui un total de 490 metges han participat en la vaga segons l'administració autonòmica, el que ha obligat a suspendre 94 operacions quirúrgiques (el 59 per cent de les programades), i 1.939 consultes (34 per cent).

L'Ib-Salut està en contacte amb les gerències dels hospitals perquè els pacients pendents d'intervenir puguin ser operats en les pròximes tres setmanes en centres concertats si cal.

Demà i dilluns que ve estan cridats a la vaga els metges d'Hospitals i Atenció primària d'Eivissa i Menorca, dies en els quals se celebraran concentracions en tots els centres hospitalaris de les illes. Dimecres seguiran les concentracions. Dijous és festiu i divendres no hi ha cap acte convocat.