Un total de 550 alumnes, un 5,6% més que el 2008, acudeix a Balears als cursos d'estiu de la UNED


Actualizado 21/8/2009 16:49:12 CET

PALMA DE MALLORCA, 21 Ago. (EUROPA PRESS) -

Un total de 550 alumnes de les illes, un 5,6 % més que en l'estiu passat, va acudir durant aquest any a la dotzena de cursos estivals organitzats per la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) a l'arxipèlag.

El director del centre a Balears, Miguel Ángel Vázquez, va detallar en roda de premsa que els cicles més demandats han estat el que se centrava en 'Les emocions en les diferents etapes de la vida', així com el de 'La contractació al sector públic', cadascun amb de 77 assistents. Alhora, segons ha concretat, els alumnes comptaven amb una edat mitjana de 32 anys i el 62 % eren dones.

A més, ha assenyalat que el 9 % dels estudiants d'aquests cursos impartits per més de 80 ponents han estat persones que s'havien desplaçat d'altres Comunitats Autònomes, especialment des de Catalunya i València. Vázquez ha destacat també que la majoria, un 65 %, han estat persones que ja comptaven amb alguna una altra titulació.

Altres dels cicles formatius més demandats a l'estiu han estat el de 'Violència en les societats actuals i visió actual de les drogues', el de 'Protecció de la joventut i infància', 'Art i imatge, obesitat infantil' i, finalment, 'Reptes de la cooperació al desenvolupament'.

Del total de 12 cursos, vuit han estat de caràcter obert, mentre que quatre es van desenvolupar al centre penitenciari i al centre d'inserció social de Palma. Alhora, Vázquez ha assenyalat que el mes de setembre vinent comencessin quatre més com, entre d'altres, un sobre l'educació dels alumnes superdotats.

CURSOS PER A MAJORS DE 55 ANYS

D'altra banda, el director de la UNED a Balears es va referir a la formació de la UNED Sènior, destinada a persones grans de 55 anys, amb la finalitat de "millorar la seva qualitat de vida". Així, des d'octubre fins a setembre el centre desenvoluparà quatre cursos -dos d'ells d'iniciació a la informàtica- a Mallorca i per videoconferència a la resta de les illes.