El trasllat a Son Espases no s'efectuarà fins que els professionals estiguin "ben formats" i se sentin "segurs"


Actualizado 15/11/2010 13:40:06 CET

PALMA DE MALLORCA, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

El director general de l'hospital de Son Espases, Lluís Carretero, ha anunciat que els diferents grups de treball que s'estan encarregant del trasllat de pacients de Son Dureta al nou centre de referència decidiran aquesta setmana si ajornen la data de l'esmentat trasllat, prevista per als dies 6 i 8 de desembre, de manera que el transvasament definitiu no es portarà a terme fins que els professionals estiguin "ben formats" i se sentin "assegurances" amb els nous equips.

Així ho ha manifestat Carretero en una roda de premsa amb motiu del començament aquest dilluns de les consultes externes, que permetran atendre el dia d'avui a 180 pacients, i en què ha manifestat que durant aquesta setmana s'hauran analitzat els possibles motius que condueixin a canviar la data del trasllat de pacients.

Després de subratllar que el Govern no té "cap obsessió" amb la data del trasllat, ha afirmat que es farà "quan faci falta" i sempre amb la garantia que s'efectua "bé". Al mateix temps, ha precisat que també podria influir en la modificació de la data el fet que no han finalitzat les obres dels accessos viaris al nou centre hospitalari, si bé ha assenyalat que la informació que disposa actualment és que estaran operatius abans del 6 de desembre.

Respecte al començament aquest dilluns de les consultes externes, Carretero ha detallat que les visites s'estan produint amb "normalitat", si bé s'han identificat algunes incidències, relacionades amb la citació dels malalts, i no amb la qualitat assistencial, ha puntualitzat.

En concret, dos pacients de cirurgia pediàtrica han presentat una reclamació després d'haver estat citats a l'hospital de Son Espases quan en realitat havien de ser atesos en Son Dureta. Tot i això, de manera immediata l'Ib-Salut ha posat a la seva disposició un autobús llançadora que els ha traslladat a l'antic centre.

(HI HAURÀ AMPLIACIÓ)