Treball promou cursos de formació en les empreses amb el compromís que contractin al 60% de l'alumnat


Actualizado 25/11/2009 16:25:00 CET

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball promou la formació de persones desocupades amb el "compromís de contractació" per part de les empreses que, com a mínim, el 60% de l'alumnat que aprovi el curs haurà de ser contractat per ocupar un lloc de treball corresponent a la formació rebuda.

La titular d'aquest departament, Joana Barceló, va presentar en roda de premsa la convocatòria que, per primera vegada, ha impulsat el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) per executar accions formatives per al període 2009-2010 amb una convocatòria dotada amb 637.000 euros. D'aquesta manera, la Conselleria obre una "nova mesura estratègica" dirigida donar una resposta immediata a les necessitats de les empreses, ja que amb la formació "milloraran les possibilitats de contractació de les persones desocupades".

Aquesta iniciativa té com finalitat "impartir una formació dirigida a la capacitació professional dels treballadors en situació d'atur per al desenvolupament d'una ocupació concreta, de la qual l'empresa té necessitat de contractació immediata i que precisa cobrir", ha precisat Barceló.

D'aquesta manera, ha afegit, a l'acabar l'acció formativa, com a mínim el 60% dels alumnes que hagin aprovat el curs hauran de ser contractat per ocupar el lloc de treball corresponent a la formació rebuda, per un període de sis mesos com a mínim". Sobre aquesta qüestió, la consellera ha recordat que ja existeixen dos experiència pilot portades a terme durant 2009 que "avalen els bons resultats obtinguts".

Aquesta nova mesura de foment de l'ocupació, està dirigida a les empreses, les seves associacions o altres entitats privades que adquireixen compromisos de contractació de persones desocupades. Una de les característiques destacables de la proposta és que l'empresa interessada en aquesta oferta haurà d'oferir accions amb un contingut que consti al Fitxer Nacional d'Especialitats Formatives", de manera que "tota la formació que s'impartirà és certificada i qualificada, fet que permetrà als beneficiaris del curs obtenir una titulació reconeguda a tot el territori espanyol, alhora de donar resposta als necessitats formatives del sector productiu".

El SOIB serà l'organisme encarregat d'efectuar la preselecció dels assistents al curs i es donarà prioritat a aquelles persones amb un major grau de dificultat d'inserció al mercat de treball", com són els joves, dones, persones amb discapacitat, afectats i víctimes del terrorisme i violència de gènere, aturats de llarga durada, majors de 45 anys i persones en risc d'exclusió social, a més d'incloure les persones derivades dels serveis d'orientació laboral.

Finalment, la consellera ha precisat que les empreses o entitats interessades tenen fins al 30 de juny del 2010 per presentar la sol·licitud i ha recordat que l'esmentada iniciativa dóna compliment al Pla d'Ocupació de les Illes Balears 2009-2011, acordat amb els agents econòmics i socials, que estableix com una de les prioritats el foment de l'activitat econòmica i de la iniciativa empresarial, encaminat a la millora de la qualificació professional.