TS rebaixa 6 anys la pena de presó a 'La Paca' després de absoldre-la dels delictes de blanqueig de capitals i amenaces


Actualizado 28/12/2010 14:16:31 CET

PALMA DE MALLORCA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Suprem ha rebaixat sis anys la pena de presó de 22 anys dictada per a Francisca Cortés 'La Paca' pel tribunal de la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma, després que l'hagi absolt de tots els delictes de blanqueig de capitals i del d'amenaces pels quals venia acusada i penada, així com dels de violació de domicili i falta de lesions dels quals l'havia acusat el Ministeri Fiscal.

Alhora, el TS l'ha absolt dels delictes de lesions psíquiques amb instrument perillós, violació de domicili i de tortures, que l'imputaven l'acusació particular.

Per contra, li condemna per dos delictes de detenció il·legal de l'article 163.1 del Codi Penal a la pena de quatre anys de presó per a cadascun d'ells i per altres dos delictes de detenció il·legal de l'article 163.2 a les penes de tres anys de presó per cadascun d'ells.

Alhora, el Tribunal Suprem manté les condemnes pel delicte de suborn a la pena d'un any i sis mesos de presó i multa de 500.000 euros; pel delicte d'inducció al fals testimoni a la pena de quinze mesos de presó i multa de quatre mesos a raó d'una quota diària de 10 euros (1.200 euros).

D'altra banda, el TS aclareix que el temps màxim de compliment d'aquestes penes no excedirà del triple de les més greu de les imposades (15 anys de presó).

Alhora, el Tribunal Suprem ha absolt a l'ex inspector d'Atracaments de la Policia Nacional, José Gómez 'Pepote' del delicte de blanqueig de capitals pel qual venia penat mantenint les altres decisions de la sentència de l'Audiència Provincial.