Un turista pot estalviar-se una mitjana del 29% en un mateix hotel de les Balears segons l'agència amb la qual reservi


Actualizado 24/8/2010 19:31:23 CET

SANTANDER/PALMA DE MALLORCA, 24 Ago. (EUROPA PRESS) -

Un turista pot arribar a estalviar-se una mitjana del 29% en un mateix hotel de les Balears depenent de l'agència amb la qual [lo] hi hagi reservat, mentre que a Espanya, aquesta diferència pot arribar al 25%, segons un estudi de Trivago que reflecteix la "gran disparitat" de preus que ofereix un hotel al nostre país.

Així, l'informe destaca que el consumidor pot arribar a estalviar-se fins a un 25% de mitjana en funció de l'agència amb la qual reservi tot i que es tracti del mateix hotel i la mateixa habitació.

L'estudi tHPDI (Trivago Hotel Price Disparity Index), publicat pel comparador de preus d'hotels www.trivago.es, analitza la diferència dels preus de les agències de viatges per a un mateix hotel. Per a això, s'han comparat preus de 6.431 establiments hotelers.

L'informe revela que, per norma general, la disparitat de preus de les agències és "molt més gran" en destinacions de costa que en zones d'interior.

Així, les Illes Canàries és la comunitat que registra la major disparitat de preus, ja que el consumidor pot estalviar-se una mitjana del 32%. De fet, en Puerto del Carmen aquesta diferència pot arribar al 47% de mitjana i en Puerto de la Cruz, al 46%.

Al País Basc i a les Illes Balears l'estalvi pot arribar al 29% de mitjana; a Andalusia al 27% i a Catalunya al 26%. El percentatge mitjà d'estalvi a la Comunitat Valenciana iguala a la mitjana nacional, amb un 25%.

Els destins amb menor diferència de preu es troben a l'interior de la península. Així Extremadura és la regió en la qual les agències ofereixen els preus més similars, amb una disparitat mitjana del 14%, seguida de Castella-la Manxa i la Rioja, totes dues amb un 16%. Aragó és l'única regió d'interior que supera la mitjana nacional amb una disparitat de preus d'hotels del 26%.

Tant a Astúries, Castella i Lleó, Cantàbria i Madrid, el consumidor pot estalviar-se una mitjana del 19% mentre que a Galícia i Navarra l'estalvi és del 20%. Múrcia és la regió del Mediterrània amb menor diferència de preus tot i que supera el 22% de mitjana.

L'estudi també subratlla que la diferència de preus augmenta en funció de la importància del destí.