UGT critica la decisió d'Acciona Transmediterrànea de suprimir el servei del seu vaixell nocturn Palma-Barcelona


Actualizado 24/8/2010 16:45:18 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Ago. (EUROPA PRESS) -

UGT ha considerat aquest dimarts "lamentable" que la companyia Acciona Transmediterrànea suprimeixi, a partir del pròxim dia 14 de setembre, el servei nocturn de l'embarcació de transport de passatgers i mercaderies que uneix Palma amb Barcelona.

Així s'ho ha fet saber el sindicat a la directora de general de Transport Aeri i Marítim, Joana María Amengual, a la reunió que han mantingut aquest matí a la seu de la Direcció General.

Segons UGT, la decisió d'Acciona Transmediterrànea perjudica a passatgers i turistes ja que deixaran de tenir la possibilitat d'arribar per via marítima a Barcelona a primera hora del matí. "Considerem que la supressió d'aquest servei influirà negativament en el transport de mercaderies i suposarà una reducció de passatgers i en conseqüència, podria tenir un impacte negatiu a la plantilla del personal de la companyia", ha assegurat.

En aquest sentit, UGT denuncia la "poca serietat" de les navilieres dedicades al transport de passatgers i mercaderies amb origen o destí a Balears perquè "canvien constantment" les freqüències i horaris. Una situació que, segons ha manifestat el sindicat, "provoca trastorns" als usuaris d'aquests serveis.

"La inexistent regularitat d'horaris i freqüències en les embarcacions que connecten la península amb Balears ha provocat que els últims anys s'hagi perdut gran part de l'anomenat turisme d'autocaristes", ha manifestat el sindicat

Així, UGT ha explicat que el "turisme d'autocaristes" consisteix en un turisme que viatjava, fonamentalment, des del centre d'Europa fins a Barcelona per després arribar en vaixell a les illes. En aquest sentit, ha criticat que els canvis "constants" en el transport marítim de passatgers i mercaderies comporten que aquests visitants no puguin programar el seu viatge amb anticipació.

Amb la intenció d'unir esforços per resoldre aquests problemes, UGT ha mantingut un partit amb la directora general de Transport Aeri i Marítim de les Balears, Joana María Amengual, qui ha comunicat que es reunirà també amb les patronals i la Cambra de Comerç amb l'objectiu de recollir informació sobre les necessitats del transport marítim a Balears i actuar en conseqüència.