La UIB celebra avui la I Olimpíada d'Alemany amb la participació d'un centenar d'alumnes


Actualizado 5/5/2008 13:17:51 CET

PALMA DE MALLORCA, 5 May. (EUROPA PRESS) -

El Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Llatina de la Universitat dels Illes Balears (UIB) juntament amb la Conselleria d'Educació i Cultura organitzen avui per primera vegada l'Olimpíada d'Alemany, que tindrà la participació d'un centenar d'alumnes de Batxillerat i dESO.

En un comunicat, la UIB va informar que amb aquesta activitat, que començarà a les 11.00 hores a l'Escola d'Hoteleria, es pretén fomentar i potenciar l'estudi de l'alemany en Batxillerat, una assignatura optativa dins de l'actual sistema educatiu, així com afavorir el contacte dels alumnes amb el món universitari.

Del total de participants, 75 procediran de Mallorca; 17 de Menorca; i 6 d'Eivissa. Els premis consistiran en xecs per a material informàtic o bibliogràfic per als guanyadors i els seus centres d'estudis i es distribuiran en un primer premi de 150 euros; un segon de 100 euros i un tercer de 50 euros en el cas dels estudiants de quart d'ESO. Per als participants de Batxillerat es repartiran dos premi de 150 i 100 euros.

La prova consistirà en un examen test amb 50 preguntes amb continguts gramaticals i lèxics i una redacció en alemany. Alhora, als dos alumnes amb millor expedient de Batxillerat tindran matrícula gratuïta per a un curs en la UIB.