La UIB impulsa un sistema que permet a discapacitats utilitzar un ordinador a través de moviments de cara o amb la veu


Actualizado 17/6/2010 14:08:11 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

Un equip d'investigadors de la Universitat dels Illes Balears (UIB) ha desenvolupat un sistema que permet a les persones amb discapacitat accedir a les tecnologies de la informació i la comunicació, permetent-los interaccionar amb un ordinador a través de moviments de cara, ulls i nas o mitjançant dispositius reconeixedors de veu.

D'aquesta manera, el projecte permet a les persones amb mobilitat reduïda accedir a les tecnologies de la informació d'una forma natural i intuïtiva. L'innovador sistema, anomenat, Sistema d'Interacció Natural Avançat (SINA), ha estat presentat avui pel responsable de l'àrea de Promoció de l'Accessibilitat de l'IMAS, Ferran Bellver, juntament amb els doctors Francisco Perales i Juan José Muntaner.

Per al seu ús només cal disposar d'una cambra web estàndard i d'una aplicació multimodal, que pot descarregar-se de manera gratuïta d'internet, que permeti detectar i interpretar els moviments facials de l'usuari.

Aquest projecte ja ha estat premiat pel Consell de Mallorca en els seus Premis de l'Accessibilitat del 2009, i actualment és valorat de manera molt positiva per part de les entitats de persones amb discapacitat. A l'acte de presentació del SINA van acudir part de l'equip investigador i ha estat donat a conèixer en el marc de la Setmana de l'Accessibilitat Universal.