UM amenaça d'"arribar políticament on faci falta" per aconseguir el "desbloqueig" dels projectes de Campos


Actualizado 16/7/2009 17:28:21 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

UM va amenaçar avui amb "arribar políticament on faci falta" perquè el Govern i el Consell de Mallorca portin a terme l'aplicació de la proposta -aprovada per unanimitat en ple de Campos, el mes de març passat-, mitjançant la qual s'esperava desbloquejar una sèrie de projectes "paralitzats per causes alienes" al municipi i, així, convertir el poble en un "model turístic de qualitat".

Aquesta proposta ha rebut el vistiplau "fa 120 dies", després de la polèmica sorgida en el si de l'Executiu balear per la presentació d'una esmena, per part dels 'uemites', al Decret turístic per possibilitar la construcció del camp de golf de Son Baco, a Campos, cosa que no desitjava la resta dels socis del Pacti.

Ha estat en aquest moment, quan UM ha remarcat que la seva formació "no tindria cap problema" a retirar l'esmena "sempre que" el Pacti aconseguís un acord que "beneficiés" al municipi. Tot i això, el Bloc ha advertit al president del Govern, Francesc Antich, que no acceptaria "compensacions" a canvi que la formació retirés l'esmena.

Així, en un comunicat, el partit nacionalista va exigir al Govern i al Consell que no "se'n vagin de vacances sense fer els deures" i que donin resposta "immediata" a la necessitat del poble. A més, la formació ha criticat que l'"única resposta" de les institucions hagi estat "o el silenci o el no sistemàtic i les faltes de respecte de determinats representants d'esquerres".

Alhora, ha indicat que la proposta titulada 'Per l'impuls socioeconòmic i laboral i el foment de les inversions al municipi de Campos. 10+1 propostes', a més de no suposar la destrucció de cap metro de superfície protegida, implica la possibilitat de crear riquesa i llocs de treball.

Actualment, malgrat les reiterades peticions per part del Govern, UM no ha retirat l'esmena presentada al Decret turístic. Tot i això, el PP també va lliurar una en els mateixos termes per assegurar-se la seva votació. El Decret es debatrà en el pròxim període de sessions parlamentàries.