UM assenyala que ha fet "tot el que havia de fer" respecte Vicens i no l'expulsarà sense una posició judicial ferma


Actualizado 7/11/2008 16:08:11 CET

PALMA DE MALLORCA, 7 Nov. (EUROPA PRESS) -

El secretari general d'Unió Mallorquina (UM), Miquel Ferrer, ha assenyalat avui que la formació ha fet "tot el que havia de fer" respecte l'exdiputat regionalista, Bartomeu Vicens, després de ser suspès de militància del partit, i ha afirmat que no adoptarà cap altra mesura, en relació a la seva expulsió, fins que no hi hagi un pronunciament "ferm" de la justícia.

Així ho va expressar durant la presentació de la Convenció Anual d'UM que tindrà lloc demà, acte on va manifestar que en el cas de què el jutge dicti presó preventiva dimarts que ve per a Vicens per la seva vinculació en el cas Son Oms, la formació seguirà sense adoptar cap decisió, en espera d'que es produeixi una posició "clara".

Al mateix temps, preguntat per la relació d'UM ara mateix amb l'actual diputat del Grup Mixt, Ferrer va subratllar que la formació manté "relacions humanes, per descomptat", tot i que en el cas de relacions polítiques va deixar la seva resposta en l'aire.

Finalment, va eludir pronunciar-se respecte l'acte que tindrà lloc dimarts, a partir de les 12.00 hores, en què el jutge del TSJB que instrueix el cas, Antonio Capó, lliuri la interlocutòria sobre la seva decisió respecte a Vicens a la Fiscalia i als advocats, moment que coincidirà amb la celebració del pròxim ple del Parlament. Davant aquesta circumstància, Ferrer va considerar que "no toca fer conjectures sobre aquesta qüestió".

Vicens va estar present aquest matí en la vista de presó que va tenir lloc en el TSJB, on Ministeri Públic i advocats van exposar els motius pels quals reclamen presó preventiva i llibertat, respectivament. El diputat és el principal imputat en el cas de presumpta corrupció ordida en els noranta entorn a la requalificació del polígon palmesà de Son Oms, aprovada en 1999.