UM celebra demà la seva primera convenció anual amb l'objectiu de reforçar la cohesió ideològica del partit


Actualizado 7/11/2008 19:47:36 CET

PALMA DE MALLORCA, 7 Nov. (EUROPA PRESS) -

Unió Mallorquina (UM) farà demà, a partir de les 10.00 hores, la seva primera convenció anual amb l'objectiu de reforçar la cohesió i el missatge ideològic del partit, a més de plantejar respostes i mesures dirigides a fer front a la crisi econòmica per la qual travessa Mallorca, centrades sobretot en una aposta "ferm" pel turisme.

Així ho va manifestar avui en roda de premsa el secretari d'Organització d'UM, Josep Melià, qui va explicar que prop de 400 compromissaris debatran en una ponència marc organitzada per la sectorial de Turisme de la formació, i en què s'abordarà la importància del sector turístic com motor econòmic de Balears.

"Cal donar una resposta clara i contundent a aquestes qüestions", va emfatitzar Melià, qui va reiterar la necessitat de recolzar el turisme com l'eix "fonamental" de l'economia a l'illa. Al mateix temps, va manifestar la importància de potenciar el turisme de salut degut a les previsions d'envelliment de la població, per complementar el de sol i platja.

En aquest sentit, durant la ponència prevista en la convenció, que se celebrarà al municipi de Porreres, se subratllarà que el turisme i la indústria de l'oci i els serveis per a la tercera i quarta edat europees representen una "gran oportunitat" per respondre a les necessitats de benestar que demandaran els europeus del segle XXI.

També es farà referència al paper de l'Administració en aquest context "com dinamitzadora del canvi", fomentant tres grans línies d'actuació, com són la projecció internacional de la política econòmica i la personalitat de Mallorca; creació d'oportunitats als inversors i productors de l'illa i de prop del món, i la consecució d'un grau de cooperació "sense precedents" entre el sector públic, el privat i els residents mallorquins.

Serà a les 10.00 hores quan doni començament l'esdeveniment, amb la presentació per part de Melià, per després produir-se les intervencions del representant de la sectorial de Turisme, Jaume Salas, el secretari d'Economia d'UM, Miquel Àngel Flaquer, l'alcalde de Pollença, Joan Cerdà, el director general d'Ordenació Turística, Joan Sastre, mentre que la clausura anirà a càrrec del vicepresident, Miquel Àngel Grimalt.