UM i PP veuen possible compatibilitzar l'activitat econòmica amb la protecció territorial després d'aprovar-se Son Bosc


Actualizado 20/7/2010 17:41:20 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'UM i membre del Grup Mixt al Parlament, Josep Melià, ha subratllat avui que és possible compatibilitzar la generació d'activitat econòmica amb la preservació del territori, després que el ple del Parlament hagi aprovat aquest dimarts la Llei de declaració d'interès autonòmic de la construcció del camp de golf de Son Bosc al municipi mallorquí de Muro -amb els vots a favor del PP i UM i el rebuig del Bloc i el PSIB-.

Als passadissos de la Cambra autonòmica, Melià ha defensat el vot favorable de la seva formació a aquesta iniciativa, intenció de la qual és donar llum verda a l'execució d'aquesta infraestructura sobre una zona d'alt valor natural, i ha considerat que es tracta d'un projecte emblemàtic ja que s'ha realitzat un pla de conservació, s'han superat avaluacions ambientals i jurídiques, i permetrà a més generar riquesa i benestar.

"Considerem que a l'opinió majoritària no només dels representants polítics sinó també del municipi de Muro hem de donar-li suport", ha manifestat el líder 'uemita'.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari del PP, Antoni Pastor, va recriminar que fa uns mesos "al Govern li fora bé aquesta Llei" quan comptava entre les seves files amb l'exconseller de Medi Ambient Miquel Àngel Grimalt (UM), i ara que "hi ha hagut canvi de conseller" els criteris hagin canviat, el que segons la seva opinió "no és coherent i no pot succeir en un Executiu". "Els criteris han de mantenir-se, sobretot en un mateix Govern i tant si hi ha un conseller d'un color polític com d'un altre", va incidir sobre aquesta qüestió.

"El que fem avui és defensar una llicència municipal que ha passat tots els tràmits, i que és una demostració que les qüestions mediambientals han de ser compatibles amb les econòmiques", va abundar el portaveu popular, qui ha afirmat que durant tota la tramitació del projecte hi ha hagut "moltes" mesures correctores que "han de fer compatible la protecció de tot el que és d'interès, però també una llicència que que fa molt que es tramita, que compleix tots els requisits i que és totalment legal".

Tot i això, en contra de les manifestacions dels representants de PP i UM, el diputat socialista Joan Boned ha apuntat que la valoració del seu grup és "necessàriament negativa" ja que "des d'un primer moment ens hem oposat a la tramitació d'aquesta Llei". En aquest context, va recalcar que "són equivocats els arguments que s'estan utilitzant per defensar el necessitat d'aquest camp de golf", a l'asseverar que a dia d'avui Mallorca té 23 camps de golf.

Així les coses, ha advocat per "començar a posar en valor el nostre territori, que també ha de ser un valor turístic com nou producte que hem de vendre". És per aquesta raó que ha considerat "fora de lloc presentar un projecte de llei per legalitzar un projecte privat" i va vaticinar que "els mateixos partits que proposen la construcció d'aquest camp de golf votaran en contra de les infraestructures públiques d'interès general", el que segons la seva opinió suposa "una clara contradicció".

Finalment, el portaveu del Bloc en la Cambra autonòmica, Biel Barceló, ha titllat d'"incoherent" que el PP "continuï insistint en un model depredador del territori i que va contra els nostres interessos econòmics". "A la llarga, l'important és preservar el territori, l'entorn natural, paisatgístic i territorial, a fi que el model econòmic sigui de futur i sostenible i no un model de destrucció territorial com el que sembla seguir defensant el PP amb el suport d'UM", ha sentenciat el nacionalista.