UM proposa convertir Son Dureta en una ciutat sociosanitària per a malalts crònics


Actualizado 15/11/2010 13:40:51 CET

PALMA DE MALLORCA, 15 Nov. (EUROPA PRESS) -

UM ha proposat aquest dilluns convertir l'hospital universitari de Son Dureta en una ciutat sociosanitària, després del trasllat del centre a les noves instal·lacions de Son Espases, amb l'objectiu de poder aprofitar el recinte per a malalts crònics, i tenir en un únic espai i amb un únic equip directiu el 100% de tots els recursos sociosanitaris.

Miquel Munar acompanyat en roda de premsa pel responsable de la sectorial de sanitat de la formació, Joan Ángel Coll, ha defensat la necessitat que el Govern demani a l'Institut Nacional de la Seguretat Social que aquest recurs passi a ser de la comunitat.

Així, a més d'optimitzar recursos humans i econòmics, s'oferirà una resposta de major eficiència i nivell. Munar ha remarcat la "carència" que existeix a Balears a l'hora de donar una resposta als malalts modulars o a les persones amb trastorns de conducta, alguna cosa que se solucionaria amb la proposta de UM.

Tot i això, l'uemita ha eludit revelar sobre què faria el seu partit amb hospitals com el Joan March en el cas que Son Dureta es convertís en una ciutat socisantari. Sobre aquesta qüestió la formació es pronunciarà després de la celebració de les jornades que organitzarà el partit amb el sector els pròxims 23 i 24 de novembre.