UM veu amb "preocupació" les detencions pel cas Son Oms i demana que no es facin "judicis polítics paral·lels"


Actualizado 18/9/2008 16:46:33 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 de setembre (EUROPA PRESS)

UM veu amb "preocupació" les detencions ahir de dos homes acusats d'haver emès factures falses en el marc del cas Son Oms, la presumpta trama de corrupció en relació a la creació i explotació d'aquest polígon industrial de Palma, en la qual hi figuren com principals imputats el portaveu d'UM, Bartomeu Vicens, i l' expresident del Parlament, Maximiliano Morales.

En declaracions a Europa Press, la portaveu d'UM, Catalina Julve, va expressar la "preocupació" que existeix entre els membres del partit per les detencions, si bé va recalcar que "cap d'ells té cap relació amb UM". Cal assenyalar que els detinguts són un constructor belga i un comptable mallorquí. D'aquest últim es sospita que va poder haver proporcionat a Vicens factures falses per facilitar l'impagament d'impostos societaris.

Julve va valorar, sobre aquesta qüestió, que aquestes detencions són un "pas més" en la investigació policial i judicial iniciada en relació amb el cas Son Oms i, en aquest sentit, va demanar que "es deixi treballar a la justícia en llibertat" i "sense judicis polítics paral·lels".

"Sempre hem estat molt respectuosos amb casos judicials que han afectat a altres partits i que comptaven amb pronunciaments ferms de la justícia", va recordar Julve, afegint per aquesta raó que "demanem el mateix tracte: respecte i prudència en les declaracions".

Després de reiterar que els dos detinguts -els quals van quedar després en llibertat i avui van comparèixer davant el jutge- no tenen cap vinculació amb UM, va recalcar que no són agradables les "sospites" que caiguin sobre "gent del partit" relacionades amb presumptes accions "il·lícites".

"Si aquestes dues persones fossin d'UM haurien quedat expulsades de seguida", va assegurar Julve, qui ha afirmat que la formació "confia" en la innocència de Vicens, a qui la Fiscalia acusa del cobrament de comissions en la gestació del polígon industrial de Son Oms durant els anys noranta. La Fiscalia va presentar el mes de maig passat una querella criminal contra aquest, l'expresident de la Cambra, Maximiliano Morales, i l'advocat Jaume Montis, per aquesta causa. En aquest punt, va puntualitzar que "hi ha hagut altres casos de polítics imputats, també d'UM, que han quedat després lliures de tota causa".

Finalment, Julve va aclarir que, en qualsevol cas, "parlem d'una activitat privada, que no està relacionada amb la malversació de fons públics, com ha estat objecte d'altres casos fa poc apareguts que han esquitxat a altres partits".

"El cas Son Oms no té res a veure amb casos de corrupció en l'administració pública, com ha ocorregut en altres casos. Ho veiem amb preocupació però amb la tranquil·litat prèvia que no és una malversació dels diners públics", va tancar la portaveu.