Unió de Pagesos critica l'"abandonament" del sector i demana al Govern que actuï davant del tancament d'escorxadors


Actualizado 24/8/2010 21:12:25 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Ago. (EUROPA PRESS) -

Unió de Pagesos ha lamentat que els residus carnis que es produeixen en les indústries i escorxadors no puguin ser processats a Mallorca a causa de a la falta d'instal·lacions que assegurin l'eliminació o la seva reutilització per produir energia, situació que és una mostra de l'"abandonament i despreocupació" de les administracions davant dels problemes del sector.

En un comunicat, l'associació ha demanat al Govern que actuï davant del tancament d'escorxadors a l'illa perquè aquest fet provoca el "col·lapse" de la ramaderia insular i "posa en perill" el proveïment carni de productes locals.

Així, assenyala que des de fa dos anys els residus carnis no poden ser processats a Mallorca de manera adequada, pel que critica que ni el Govern, ni el Consell o els ajuntaments hagin posat en marxa un sistema que garanteixi el tractament dels residus.

Aquesta situació, segons destaquen els pagesos, "deixa fora de la legalitat" la ramaderia i la indústria càrnia mallorquina, quan en altres zones els residus carnis es processen de manera adequada i, fins i tot, s'utilitzen per generar energia.

Per aquesta raó, Unió de Pagesos s'ha dirigit al conseller de presidència, Albert Moragues, a qui han demanat que actuï de manera urgent per resoldre el problema. L'associació exigeix que les administracions preparin respostes "consistents, planificades i amb perspectiva de futur". "Cal que les administracions implicades prenguin d'una vegada cartes a l'assumpte", conclou Unió de Pagesos.