Una Unitat de Teràpia Cel·lular permetrà oferir tractaments de medicina regenerativa a Balears


Actualizado 27/1/2011 13:18:56 CET

PALMA DE MALLORCA, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

Balears posarà en marxa, a la seu de la Fundació Banc de Sang i Teixits, la primera Sala Blanca, una Unitat de Teràpia Cel·lular que permetrà tant impulsar projectes d'investigació, com oferir tractaments de medicina regenerativa als pacients de les illes que necessitin aquesta opció assistencial.

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha explicat que la Sala Blanca estarà operativa d'aquí a unes setmanes, ja que actualment es troba en procés d'acreditació. A més, ha assenyalat que, gràcies a aquesta infraestructura en la qual s'han invertit 310.000 euros, es podrà restaurar o millorar la funció d'òrgans i teixits danyats, tant per lesions traumàtiques i degeneratives, com per tractar l'artrosi.

Thomàs ha remarcat que, a més que se'n vagin a poder tractar determinades patologies, també permetrà que la comunitat s'integri en les xarxes d'investigació en aquest camp, així com participar en projectes europeus i recolzar als grups d'investigació del seu entorn. A més, ofereix la possibilitat de donar cobertura als equips d'investigació dels centres hospitalaris i a les empreses biotecnològiques.

(HAURÀ AMPLIACIÓ)