Uns 500 treballadors de Spanair es manifesten per exigir informació sobre el trasllat del 80% de la plantilla


Actualizado 17/6/2009 20:03:56 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

Uns 500 treballadors de Spanair a Palma es van manifestar avui davant de la seu de la companyia per exigir informació sobre el previsible trasllat del 80% de la plantilla a Barcelona i davant de la "impossibilitat" d'iniciar una negociació amb la direcció de l'aerolínia sobre les condicions d'aquesta operació o d'extinció de contractes que "pot produir-se de manera imminent".

En declaracions a Europa Press, la presidenta del comitè d'empresa, Eva Marín, ha manifestat alhora que "tot apunta" que podria produir-se un segon expedient de regulació d'ocupació (ERO), i ha lamentat que malgrat que des de la direcció han convocat als treballadors a una reunió d'aquí a tres setmanes, no se sap la data concreta que podria tenir lloc la reunió.

Durant la mobilització, en què es van mostrar dues pancartes que resaven 'Per tots els llocs de treball de Palma de Mallorca' i '60 dies basten per destruir 20 anys de dedicació', els sindicats convocants, CCOO i UGT, van reclamar que es fixi un calendari de negociacions i han demanat als directius que expliquin "exactament" quantes persones i de quins departaments van a estar involucrats en els seus plans de trasllats.

Alhora, Marín no ha descartat que es produeixin noves mobilitzacions tot i que "tot dependrà del transcurs de les negociacions amb la companyia". Tal com va puntualitzar, els treballadors "han confiat i recolzat el nou projecte empresarial des del primer moment", malgrat asseverar no entendre "que després de tot el que han donat per la companyia no se'ls escolti i no import que a gairebé 500 famílies els puguin deixar sense treball".

"Ningú aclareix el seu futur i mereixen un respecte", ha afegit la representant dels treballadors, qui ha apuntat que "hi ha rumors que volen traslladar a tots, inclosos els utilitzats de rampes que també corren perill, de manera que s'uniran a les nostres reivindicacions". "Cada dia que passa creix el nombre de persones que hauran de deixar el seu lloc de treball a Mallorca", ha lamentat sobre aquesta qüestió.

De moment el president de Spanair, Ferran Soriano, ha confirmat aquesta setmana que els trasllats afectaran a un número indeterminat de persones de l'administració de la seu central de Palma, i no als quals estan a la seu operativa com són els pilots i la tripulació de vols. Sorià també garanteix que es realitzaran "seguint els processos legals i operatius, amb celeritat, informació i la màxima eficàcia econòmica".