USO convoca una concentració el 15 de desembre contra les retallades socials i laborals


Actualizado 10/12/2010 19:54:39 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

El sindicat USO es concentrarà el pròxim 15 de desembre a les 12.00 hores davant de la Delegació del Govern a Balears contra les retallades socials i laborals en el marc de la convocatòria Europea d'Acció i Mobilització, auspiciada per la Confederació Europea de Sindicats (CES).

USO ha criticat en un comunicat la destrucció d'ocupació que ha comportat que més de 100.000 persones estiguin en atur a Balears, la precarietat laboral, l'economia submergida i el frau fiscal. Alhora, ha lamentat la desocupació juvenil i la falta d'expectatives professionals "que trunquen qualsevol possibilitat de projecte vital" i generen "la desmotivació davant d'un futur incert de protecció social".

També ha rebutjat les retallades salarials en empreses i administracions públiques, empreses privades concertades i la congelació de les pensions. El sindicat també ha lamentat "el bloqueig de la negociació dels convenis col·lectius com pressió per imposar una devaluada reforma de la negociació col·lectiva".

Així, USO advoca per una sortida de la crisi a favor de les persones, l'ocupació i l'economia productiva, i alhora per un canvi radical de la política econòmica per una altra al servei del creixement i de l'ocupació.

Per al sindicat, és de vital importància mantenir la protecció social; l'edat ordinària de jubilació als 65 anys, la jubilació parcial amb contracte de relleu per facilitar l'ocupabilitat de la joventut; els subsidis d'atur i la millora de la protecció social de les persones i sectors més castigats per la crisi.

Així mateix, també donen suport al el desbloqueig dels convenis col·lectius i s'ha mostrat partidari de la creació d'un nou model de negociació col·lectiva sobre complementarietat d'àmbits, proximitat i participació dels treballadors en les empreses.

El sindicat ha assenyalat que el dia de la concentració els delegats sindicals faran lliurament allà del manifest de la Confederació Europea de Sindicats, de la qual forma part USO.