UTECA acusa TVE i la FORTA de "dilapidar" fins a 70 milions d'euros a l'any per obtenir la Champions League


Actualizado 27/1/2011 16:34:51 CET

MADRID, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA) ha acusat a TVE i a la FORTA, on s'agrupen totes les televisions autonòmiques públiques, d'estar "dilapidant els diners públics" al licitar amb fins a 70 milions d'euros a l'any per obtenir els drets de la Champions League.

Per a UTECA, la participació de les públiques en la licitació, en què també són presents algunes cadenes privades espanyoles, no només demostra que TVE i la FORTA són "alienes a la crisi econòmica i a la falta preocupant de recursos financers de totes les Administracions espanyoles" sinó que incompleix la Llei que les impedeix fer aquestes pràctiques quan els operadors privats concursen també per emetre'ls gratis als espectadors.

"Contra tota lògica del mercat i ignorant la Llei, TVE i les televisions públiques autonòmiques integrades en FORTA estan encarint per a Espanya el preu dels drets de retransmissió de la Lliga de Campions de Futbol (Champions League), al sobrepujar en la subhasta que la UEFA està efectuant aquests dies, i termini final de presentació d'ofertes de la qual acaba el 3 de febrer", assenyala en un comunicat UTECA.

L'associació, en què són presents els operadors privats, ha anunciat que denunciarà aquestes pràctiques davant de les autoritats competents i ha recordat que el servei públic al qual estan obligades les televisions públiques consisteix a oferir aquells continguts d'interès general que no ofereixen les privades, "mai el de sobrepujar per a arrabassar-se'ls deslleialment a aquestes últimes i carregar el seu cost sobre el contribuent".

En aquest sentit, UTECA ha recordat que TVE ha tancat el 2010 amb un dèficit de 66 milions d'euros i s'ha queixat que ara "la pròpia TVE, en aliança amb les altres televisions públiques -una altra pràctica censurable moralment i condemnable pel Tribunal de Defensa de la Competència- és capaç de gastar-se una xifra equivalent a aquest teòric dèficit per emetre com estan de mateix disposades a emetre les televisions privades".

Finalment, l'associació considera "inquietant" que els mateixos polítics i els caps del Govern d'Espanya i de les Comunitats Autònomes que pregonen austeritat i "adopten duríssimes mesures d'estalvi que suposen molt sacrifici a milions d'espanyols, estiguin de braços plegats davant d'aquestes pràctiques de les televisions públiques i no les impedeixin". "És un insult al ciutadà", conclouen des de UTECA.

Antena 3 i Telecinco van mostrar a començament de mes el seu "interès" a adquirir els drets per emetre en obert la Lliga de Campions de Futbol si es complia la condició que el preu permetés que fossin rendibles, segons van confirmar a Europa Press fonts de les dues cadenes.