El 70 % dels treballadors de les Balears està secundant l'atur, segons CCOO, UGT i STEI-i


Actualizado 29/9/2010 15:20:45 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats CCOO, UGT i STEI-i han xifrat en un 70 % el seguiment de la vaga general per part dels treballadors a Balears fins a les 8.00 hores, que sobretot estan secundant els treballadors de la construcció mentre que en funció pública és on un menor seguiment s'està produint.

Així ho han posat de manifest en roda de premsa els responsables sindicals d'UGT, Lorenzo Bravo, de CCOO, Katiana Vicens, i del STEI-i, Biel Caldentey, els qui han qualificat de "positives" aquestes xifres, fent sobretot èmfasi en la construcció. I és que l'àmbit de materials està registrant unes xifres del 98 %, el de fusta i mobles un 70 %, els obrers de la construcció un 89 po0r cent i en altres manufactures un 65 %.

Per contra, ja en el sector de la funció pública, en les empreses del Govern s'han acollit a l'atur el 15 % dels treballadors, de la mateixa manera que en els serveis generals de l'executiu, el que han atribuït a la vaga que ja van secundar el passat 8 de juny, "pròxima en el temps" amb la d'aquest dimecres.

En relació amb els ajuntaments, el seguiment a Palma és del 50 %, a Inca del 2 %, a Sóller del 7 %, en Santa María del 5 % i a Santanyí del 3 %.

(HAURÀ AMPLIACIÓ)