CCOO i UGT xifren el seguiment a Balears sobre el 72%


Actualizado 29/9/2010 13:46:23 CET

MADRID/PALMA DE MALLORCA, 29 Set.. (EUROPA PRESS)

Els secretaris d'Organització de CCOO i UGT, Antonio del Campo i José Javier Cubillo, respectivament, han xifrat en un 72% el seguiment de la vaga general a Balears en el torn de nit, dues dècimes superior al seguiment que està tenint l'atur a tot Espanya, i han assenyalat que si aquestes xifres es mantenen en el torn de demà i al de tarda, significaria que l'atur general ho haurien secundat uns 10 milions d'assalariats en el conjunt del país.

En roda de premsa conjunta, els sindicats van informar que la vaga està tenint un seguiment del 74% en el metall, un 59% en la fusta, un 70% en la construcció, un 80% en el sector químic, un 77% al tèxtil, un 100% en el sector miner, un 65% en el sector energètic (incloent gas i aigua), un 82% en el sector aeri, un 78% en carreteres, un 90% en el Mar, un 85% en transport interurbà, un 90% en els mercas, 60% en l'ensenyament públic i un 32% en l'ensenyament privat.

Per comunitats, les dades sindicals constaten una participació del 76,8% a Andalusia; un 65% a Aragó; un 87% a Astúries; un 72% a Balears; un 68% a les Canàries; un 70% a Cantàbria; un 72,3% a Castella i Lleó; un 80% a Catalunya; un 78% a Comunitat Valenciana; un 70% a Extremadura; un 80% a Galícia; un 76% a Madrid; un 72% a Múrcia; un 74% a Navarra; un 30% al País Basc, i un 71% a La Rioja.

Els representants sindicals, que parlen ja d'èxit de la vaga i de participació "massiva", s'han dirigit al Govern per dir-li que té l'oportunitat de cridar-los "demà mateix" per canviar la reforma laboral i negociar la reforma de pensions.

Del Campo i Cubillo han criticat la "brutalitat" de les càrregues policials sobre els piquets i han posat com a exemple un incident ocorregut a la fàbrica de CASA, a Madrid, on la policia ha arribat a efectuar set trets a l'aire. Els set casquets han estat mostrats en la roda de premsa pel secretari de Comunicació de CCOO, Fernando Lezcano. Fins ara, 30 sindicalistes es troben encara detinguts en les Comissaries de Madrid.

Els representants sindicals han acusat al president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, d'haver "escalfat l'ambient" en els dies previs a la vaga a l'acusar als piquets d'actuar amb violència durant les jornades de vaga.

((HAURÀ AMPLIACIÓ))