La vaga de controladors podria suposar pèrdues de 40 milions per al sector hoteler


Actualizado 6/8/2010 20:41:10 CET

MADRID, 6 Ago. (EUROPA PRESS) -

La vaga de controladors, la data de la qual encara està per determinar, podria suposar pèrdues de fins a 40 milions d'euros per al sector hoteler, així com un "impacte molt negatiu" per a la imatge d'Espanya com a destí turístic, segons la consultora Magma Turisme.

A la "lenta i complicada" recuperació del sector i a la crisi després del 'núvol volcànic' se sumaria "un nou cop", que podria suposar pèrdues de fins a 40 milions per al sector hoteler, ja que entre el 25 per cent i el 30 per cent dels clients que viatjaran l'agost encara no han reservat les seves vacances, "per la qual cosa aquestes reserves quedaran a l'aire fins que la situació sigui definida", explica la firma.

Per aquesta raó, la consultora especialitzada en el sector hoteler adverteix que l'atur i el desviament de les vendes hoteleres que provocarà la vaga de controladors serà "molt perjudicial" per al sector.

Per al soci director de Magma Turisme, Bruno Hallé, si es realentitzàs aquesta vaga en el període d'estiu, l'impacte per al sector turístic, que està començant a mostrar una "lleu millora" després d'un 2009 "nefast", seria "molt dur".

Hallé considera a més que aquesta situació no sol és "negativa" per al sector sinó també per a la imatge d'Espanya, que veu com alguns dels seus principals competidors, com Turquia, s'estan "beneficiant" d'una vaga encara no convocada.