Delegació de Govern afirma que impera la "tranquil·litat" malgrat aldarulls puntuals


Actualizado 29/9/2010 15:40:44 CET

Els serveis mínims s'estan complint "gairebé al cent per cent"

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El delegat del Govern a Balears, Ramon Socías, ha dit que el "sentit comú" i la "tranquil·litat" estan imperant de moment a la primera part de la jornada de vaga, malgrat petits aldarulls que s'han registrats en diversos punts de les illes.

Socías ha assenyalat en roda de premsa que tant els serveis mínims decretats en la comunitat com els que presta l'Estat en el territori balear s'estan complint "gairebé al cent per cent".

Entre els incidents detectats fins ara, ha destacat un "acte de sabotatge" a Ciutadella (Menorca), on algú ha tallat dos cables de fibra òptica de la companyia Telefónica que han deixat sense servei a uns 18.000 abonats. La companyia ha informat a Delegació del Govern que el servei s'ha restablert a les 11.00 hores i que, per la manera que s'ha portat a terme, tot indica que ha estat provocat per "algú que coneixia el sistema", ha precisat Socías.

D'altra banda, també s'ha produït un altre incident en la via ferroviària de Mallorca on s'han cremat dos palets a l'altura de Santa Maria i el qual "s'ha solucionat en cinc minuts", ha puntualitzat el delegat del Govern, qui ha precisat que han hagut d'intervenir els serveis d'emergències per a això.

A més, també hi ha hagut un aldarull en la rotonda de Son Espases on a l'hora del començament del treball un piquet ha intentat dificultar l'accés dels treballadors, si bé la policia ho ha solucionat "amb diàleg" i els protestants, els qui no han arribat a tallar el trànsit, s'han desplaçat fins al polígon de Can Valero.

També hi ha hagut una incidència semblant en la rotonda de l'aeroport de Maó, on s'ha restablert el trànsit "als cinc minuts" i no s'ha arribat a tallar el trànsit.

Un altre dels incidents ha tingut lloc al carrer Llaüt del Arenal, on unes 300 persones han tallat el carrer fins que les forces de seguretat han acudit i s'ha restablert la situació pacíficament.

Alhora, Socías ha informat que s'han produït altres "petites actuacions" en escoles de Menorca, on s'ha posat silicona en els pany de les portes dels centres.

El delegat del Govern ha assenyalat que diferents grups de piquets informatius han recorregut els carrers comercials de Palma informant als treballadors.

LA POLICIA ES DISTRIBUEIX EN punts ESTRATÈGICS

Socías ha dit que l'actuació del Govern s'està centrant, d'una banda, a tractar que es respecti el dret de vaga d'aquells que vulguin sumar-se i, per un altre, que també es mantingui el dret de no secundar-la i acudir al lloc de treball. Alhora, també ha apuntat que estan dedicant esforços a preservar el dret a la lliure circulació, que té molt a veure, ha indicat, amb el bon funcionament dels serveis públics.

A més, ha explicat que els agents de les forces de seguretat de l'Estat s'han distribuït estratègicament per abraçar aquelles zones en les quals es preveu una major actuació dels piquets com, per exemple, les zones comercials.

El delegat del Govern ha dit que, de moment, no preveuen fer una balanç sobre el seguiment de la vaga.