Els bars i cafeteries de Mallorca no registren "cap incidència" fins aquest moment


Actualizado 29/9/2010 15:18:23 CET

L'Associació Mallorquina de Cafeteries, Bares i Restaurants no constata cap tancament en els seus establiments

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

Els bars i cafeteries de Mallorca no han registrat de moment "cap incidència", així com "cap problema o tipus de provocació" per part dels piquets informatius durant la jornada de vaga general que està tenint lloc aquest dimecres.

En declaracions a Europa Press, el president de l'Associació Mallorquina de Cafeteries, Bares i Restaurants, Juan Cabrera, ha assenyalat que no tenen coneixement de que cap establiment hagi secundat la jornada de protesta. Així, ha indicat que tots han obert sense cap tipus de problema, fins i tot aquells situats en els polígons industrials.

Tot i això, ha destacat que serà, aproximadament, a partir de les 13.00 hores quan els restaurants obrin i es podrà comprovar si tampoc aquest tipus d'establiments registren incidents.

En qualsevol cas, Cabrera ha recordat que la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem) ha posat en marxa un dispositiu per recollir dades de seguiment i avaluació de la vaga general, que, de moment, no ha detectat cap incidència, tant a Palma com en la Part Forana.

Cal assenyalar també que, a nivell nacional, gairebé el 100% de les cafeteries i bars del país ha obert amb normalitat i han constatat una "incidència mínima" de la vaga, segons ha manifestat l'adjunt a la direcció de la Federació Espanyola d'Hostaleria i Restauració (FEHR), José Luis Guerra.

Guerra, qui ha dit no tenir constància de cap tancament, ha afirmat que ja es preveia un seguiment escàs de l'atur en un sector on el 95 per cent de les societats són microempreses.