Els sindicats estan "satisfets", lamenten l'escassa incidència en comerços i neguen que estiguin "derrotats"


Actualizado 29/9/2010 21:38:40 CET

CCOO, UGT i Stei asseguren que la jornada de vaga ha estat un "èxit"

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats es mostren "satisfets" amb el seguiment de la vaga a Balears i asseguren que "ha estat un èxit", per la qual cosa, segons la seva opinió, hauria de servir perquè el Govern "rectifiqui" pel que fa al contingut de la reforma laboral. Si fos d'aquesta manera, la secretària general de CCOO, Katiana Vicens, s'ha mostrat partidària d'iniciar un període de "diàleg" amb l'executiu central.

Per la seva banda, el seu homòleg en UGT, Lorenzo Bravo, ha remarcat en la roda de premsa que han ofert de manera conjunta, que, sense comptar l'"escassa participació" dels funcionaris, aquesta és "probablement" la vaga que ha comptat amb un major seguiment, només per darrere de la convocada en 1988.

Tot i això, Bravo ha lamentat la falta de suport per part dels petits i mitjans comerços, que, segons la seva opinió, són els "principals afectats" per la reforma laboral i les retallades portats a terme per l'Administració estatal, que, ha dit, disminuiran el poder adquisitiu dels consumidors.

En aquesta mateixa línia, el secretari general del Stei, Biel Caldentey, ha postil·lat que els sindicats "no estan derrotats", i respecte a la reforma laboral, ha admès que a fi de fer prendre el vol l'economia podria caldre un reajustament encaminat a reduir el dèficit públic, si bé ha matisat que aquest hauria d'haver-se fet mitjançant una reforma fiscal que "greu més als quals més tenen" i no retallant els drets dels treballadors, que, segons la seva opinió, "voregen la marginalitat".

Pel que fa als serveis mínims, la màxima responsable de CCOO a les illes ha assenyalat que "no només s'han respectat, sinó que s'han garantit", així com que no s'ha produït cap aldarull derivat de la presència de piquets en algunes zones de l'arxipèlag.