Els sindicats reconeixen que esperaven un "major seguiment" de la vaga a Menorca


Actualizado 29/9/2010 21:10:10 CET

MENORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats han reconegut aquest dimecres que esperaven un major seguiment de la vaga general a Menorca, especialment en sectors com l'administració pública, l'ensenyament o la sanitat, on la convocatòria ha resultat un "fracàs", segons el secretari general d'UGT a l'Illa, Servando Pereira.

En aquest sentit, el secretari general de CCOO a Menorca, Ramón Carreras, ha ressaltat la necessitat de "continuar avançant" en la campanya d'informació a les treballadors "fins que el Govern no rectifiqui".

D'altra banda, els representants dels treballadors menorquins han destacat l'alt nivell de participació dels piquets, que han arribat al centenar, i que han treballat activament des de dimarts a les 20 hores.

Alhora, des de CCOO i UGT han denunciat coaccions als treballadors per part d'alguns empresaris. "El 90 % dels treballadors que no han secundat la vaga amb els quals hem tingut oportunitat de parlar aquest matí ens han comunicat que la seva decisió ha estat presa per por a les represàlies o a ser acomiadats pròximament", ha explicat Carreres.

Finalment, el secretari general de CCOO ha indicat que no s'han produït aldarulls destacables i que, "tot i alguns moments de tensió", s'ha donat una col·laboració entre els piquets i les forces de seguretat de l'estat.