El Govern destaca que la jornada es desenvolupa sense incidents i constata el baix seguiment


Actualizado 29/9/2010 21:20:59 CET

El transport per metro i tren ha registrat el major seguiment de la vaga fins a les 14.00 hores, amb un 45 %

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha destacat que la jornada de vaga s'està desenvolupant "sense incidents rellevants" i de manera "pacífica", i alhora ha constatat el baix seguiment de la mateixa i que s'estan complint els serveis mínims "amb normalitat".

Així, l'executiu ha indicat en un comunicat que, fins a les 14.30 hores, ha destacat el seguiment de la vaga en el sector de transports i que aquest ha estat menor en l'administració pública autonòmica.

Un altre indicador recollit a l'hora de fer el seguiment de la vaga és el consum elèctric. Fins a aquest migdia, el Govern balear ha comprovat que s'ha produït una reducció d'un 13 % respecte a un dia ordinari. Durant les primeres hores de la jornada de vaga, el consum elèctric ha estat inferior a una jornada de diumenge, ha precisat.

Respecte al transport regular per carretera i per metro i tren, el Govern ha indicat que s'han complert els serveis mínims decretats al cent per cent i que no s'han realitzat gairebé més serveis a més d'aquests. El percentatge de participació de treballadors en vaga ha estat del 45 % en els serveis de metro i tren i d'un 42 % en el transport regular per carretera.

A l'àmbit educatiu el seguiment de la vaga s'ha xifrat en un 6,43 % en els centres públics, mentre que en els centres concertats ha estat del 4 %.

Per illes, el seguiment als centres escolars ha estat d'un 4,75 % en els centres públics de Mallorca i d'un 4 % en els concertats. A Menorca ha fet vaga un 8,8 % dels treballadors dels centres públics i un 2 per dels concertats. Les Pitiüses han estat les illes en les quals hi ha hagut un major seguiment per part dels docents, amb un 12,39 % en els centres públics i un 2 % en centres concertats.

D'altra banda, el Govern ha apuntat que a l'àmbit sanitari s'han desenvolupat els serveis mínims garantits en tots els torns. Pel que fa al seguiment de la vaga, en el torn del matí ha estat del 2,27 % de mitjana en el seu conjunt.

Pel que fa a la Funció Pública de les illes, la jornada d'atur ha tingut un seguiment per part del personal de les Conselleries del 5,16 %, comptant tant personal funcionari com laboral i estatutari.