L'11% dels treballadors d'Autoritat Portuària de les Balears secunden l'atur


Actualizado 29/9/2010 18:49:18 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

L'11 % dels treballadors d'Autoritat Portuària de les Balears (APB) ha secundat la vaga, és a dir, 21 de les 190 persones que eren trucades a treballar -sense comptar els serveis mínims- no han acudit al seu lloc de treball en els torns de matinada i demà. Els serveis mínims s'estan complint amb normalitat.

Segons han informat des de l'APB a Europa Press, hi ha fixats uns serveis mínims de 26 persones per a tots els ports -el nombre de treballadors total és de 216- i s'estan complint al cent per cent fins ara.

Fins a les 11.00 hores, al port de Palma estaven cridats a treballar 145 treballadors, dels quals han fet vaga 15, és a dir, el 10,3 %. Els serveis mínims eren d'11 persones i s'han complert.

Al port d'Alcúdia, tan sols havia una persona cridada a treballar que ha acudit al seu lloc -a més dels serveis mínims fixats, que eren de tres persones-.

Al port de Maó, havia 22 persones trucades a treballar, de les quals ha faltat una, fet que suposa que el 4,5 % de la plantilla ha secundat l'atur. S'han fixat per a aquesta infraestructura uns serveis mínims de cinc persones, que s'han complert.

Al port d'Eivissa han secundat la vaga el 23,8 % de la plantilla, és a dir, 5 persones de les 21 trucades a treballar. Els serveis mínims -cinc persones- s'han complert.

El port de Sa Savina, a Formentera, tenia uns serveis mínims de dues persones, que s'han complert, i l'única persona que estava cridada a treballar de la resta del personal ha acudit al seu lloc de treball.

D'altra banda, dels treballadors dels serveis generals dels ports de les illes, és a dir, de practicatge, amarratges i remolcs, no ha secundat l'atur ningú.

VAIXELLS ANUL·LATS

D'altra banda, l'APB ha informat que el vaixell Federico García Lorca de Balearia, que feia la ruta que uneix Palma i Eivissa, ha estat cancel·lat per la vaga. Alhora, també ha estat anul·lat el vaixell Zurbarán, d'Acciona Transmediterránea, que fa la línia València-Eivissa-Palma per la mateixa causa.

A més, el vaixell Fortuny, també d'Acciona, que fa la ruta que uneix Barcelona amb Palma, no ha carregat camions a la seva tornada cap a la ciutat comtal.

L'APB ha assenyalat que no s'estan produint incidents importants en els ports de les illes.