Les empreses de les Pitiüses realitzen un seguiment nul de la vaga, segons la CAEB


Actualizado 29/9/2010 18:53:00 CET

EIVISSA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El director de la confederació d'empresaris de les Balears (CAEB) a les Pitiüses, Enric Moreno, ha qualificat de "nul" el seguiment de la vaga portat a terme pels treballadors de les empreses d'Eivissa i Formentera.

Moreno ha constatat que "no s'han registrat incidents" i ha remarcat que les empreses estan funcionant amb "normalitat". Per sectors, la fluïdesa ha estat la tònica general a l'àmbit dels transports, tant al de passatgers com el de mercaderies.

El transport discrecional, que s'encarrega de traslladar als turistes a l'Aeroport i al port, ha funcionat amb normalitat. El Consell d'Eivissa ha confirmat que s'han pogut fer el 100 % dels trasllats previstos.

L'aeròdrom eivissenc tampoc ha registrat irregularitats en les seves tasques diàries, tal com ha ressaltat Moreno. "Aquest matí havia piquets, però eren informatius", ha subratllat.

El directiu de la confederació d'empresaris ha destacat també el bon funcionament de tots els engranatges portuaris.

Així, tant les navilieres com el gremi dels estibadors no han protagonitzat cap contratemps significatiu. En el referent al sector serveis, tant els comerços com els negocis hostalers han funcionat amb normalitat.

"Alguns establiments turístics m'han dit que els taxis han arribat fins i tot més aviat de l'habitual", ha assegurat Moreno.

En aquests dos sectors el seguiment de la vaga per part dels treballadors ha estat molt escàs, ha remarcat el director de la CAEB, qui considera que, de moment, el seguiment de la vaga ho estan portant a terme "únicament els piquets".

Moreno també ha celebrat que la vaga general s'estigui portant a terme d'una manera "elegant", i ha reprovat que els empresaris "pressionin" als treballadors perquè no secundin la vaga, alguna cosa que, assegura, "és inexistent" a l'entorn de la CAEB.

TRANQUIL·LITAT EN L'ADMINISTRACIÓ

En el que respecta al seguiment de la vaga en les administracions públiques, un total de 17 treballadors del Consell d'Eivissa han secundat la vaga: dos membres del personal de les guarderies insulars; una persona de la secció d'atenció a les persones amb discapacitat i trastorns mentals; un treballador de l'hospital de Cas Serres; cinc funcionaris de la seu de la institució; un operari de la ITV i cinc alumnes de l'Escola Taller.

El Consell ha confirmat també que el 100 per cent dels treballadors del servei regular de transports han acudit al seu lloc de treball.

A Formentera, nou dels 184 treballadors del Consell han secundat l'atur (un 4,89 % del total). La institució preveu que aquesta xifra augmenti fins al 5 % en el torn de tarda.

Pel que fa a l'àmbit sanitari, tan sols un dels 33 treballadors de l'hospital de la pitiüsa menor ha faltat al seu lloc de treball.

A Eivissa, també una persona ha secundat la vaga dels 144 membres de la plantilla de l'Àrea d'Atenció primària, xifra que s'ha elevat fins a 20 treballadors a l'Àrea d'Atenció Especialitzada, que té 531 efectius.