Només el 7% del personal funcionari de l'Ajuntament de Palma secunda la vaga, segons el consistori


Actualizado 29/9/2010 14:43:11 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El seguiment de la vaga entre el personal funcionari de l'Ajuntament de Palma és del 7,18%, segons han informat des del Consistori, que han especificat que del total de 1.728 funcionaris que havien de treballar aquest dimecres, només 124 han exercit el seu dret a vaga.

Els serveis de l'Ajuntament estan funcionant amb "total normalitat", apunten des de l'administració municipal. Els serveis mínims pactats amb els sindicats estipulen que les dependències de Cort només ha de figurar el servei de majordom, que vetllarà per la seguretat de l'edifici. Alhora, estarà operativa la unitat de registre d'Avingudes (amb dos funcionaris) i dos treballadors socials també estaran actius.

En relació amb l'Empresa Municipal de Transports, la participació a la vaga ha estat del 55%, assenyalen des de l'Ajuntament. Dels 141 xòfers que componen el torn, han treballat un total de 63. En el torn del matí, han sortit sense incidents i amb retard els 44 busos dels serveis mínims. A més, han sortit 19 busos més del servei ordinari.

Segons assenyalen des del consistori, l'EMT ha intentat que la majoria dels busos que estiguin en circulació siguin vehicles articulats (de 18 metres) perquè tenen més capacitat de passatgers que els altres de 12 metres.

Pel que fa a Emaya, la convocatòria de vaga s'ha caracteritzat per l'absència d'incidents i per la normalitat en el servei respecte a un dia laborable en els serveis de neteja viària, on han operat el 81% dels serveis i el 97% de les xarxes.

Respecte al servei de recollida de residus, només han pogut sortir els serveis mínims dels torns d'aquesta matinada i el matí d'aquest dimecres, el que equival a 4 camions i 12 treballadors per torn, malgrat que s'han personat en el seu lloc de treball la major part de les plantilles, això és, el 91% durant la nit i el 71% aquest matí.