Nul seguiment de l'atur en la judicatura de les Balears, amb només un jutge en vaga


Actualizado 29/9/2010 18:38:48 CET

Cap dels judicis que eren fixats per a aquest dimecres en vuit jutjats de Via Alemanya ha estat suspès per l'atur

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

Tan sols un jutge dels 112 magistrats que exerceixen les seves funcions a Balears ha decidit secundar la vaga general, el que revela el nul seguiment de l'atur per part de la judicatura de les illes, segons ha informat en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB).

De la mateixa manera, un únic secretari judicial dels 108 que ocupen el seu lloc en la Comunitat Autònoma s'ha acollit a la vaga, pel que estan treballant amb normalitat i sense incidents. D'aquesta manera, l'activitat al TSJIB, l'Audiència Provincial i els diferents jutjats unipersonals de les illes estan desenvolupat la seva activitat amb normalitat.

En el cas dels Jutjats de Via Alemanya, on s'ubiquen els del Penal, Instrucció i Violència sobre la Dona, el matí ha transcorregut gairebé com la de qualsevol altre dia pel que fa a presència de jutges i funcionaris es refereix, tot i que sí s'ha deixat notar en el nombre de persones que han acudit a les dependències judicials, unes 630 davant de la mitjana de 800 que acudeixen de manera diària.

Així ho han informat a Europa Press fonts d'aquests Jutjats, que han atribuït aquesta disminució a la menor xifra de judicis que s'han celebrada durant el matí. I és que, respecte dels 11 jutjats que aquest dimarts van celebrar vistes orals, aquest dimecres en vuit dels jutjats han tingut lloc les vistes que havia fixades per a aquest dimecres, de les quals no ha estat suspesa cap amb motiu de l'atur.

Gairebé ha estat present la plantilla de cadascun dels 12 jutjats d'Instrucció (amb un personal de 12 persones cadascun), els vuit jutjats penals (que tenen una plantilla de vuit persones a excepció del número 8 o d'executòries, que disposa de trenta persones) i els dos de Violència sobre la Dona (deu persones).