Pimem qualifica de "fracàs" la vaga general i remarca que la immensa totalitat dels comerços ha obert


Actualizado 29/9/2010 21:06:24 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca, Pimem, ha qualificat de "fracàs" la vaga general convocada aquest dimecres per sindicats i ha asseverat que els comerços del centre de Palma han continuat oberts durant tot el dia. Així, els empresaris han destacat la "nul·la" incidència de la vaga i han subratllat que "únicament" han tancat temporalment alguns comerços davant de la presència de piquets però, a l'anar-se'n, els establiments han tornat obrir un altre cop.

En roda de premsa, el president de Pimem, Juan Cabrera, ha apuntat que el problema resideix que els sindicats no han sabut llançar el missatge anant en contra dels empresaris.

De la mateixa manera, Cabrera ha enviat un missatge als sindicats en el sentit que han de plantejar un sistema diferent i innovador perquè empresaris i treballadors tinguin la força que han de tenir cada un per part seva, ja que considera que la incidència que tenien els piquets d'antany, actualment ja no té cap.

D'altra banda, el president de la patronal ha destacat que el nombre de comerços tancats en la jornada d'avui ha estat imperceptible, i ha destacat que a la resta de municipis de Mallorca i zones turístiques (Badia de Palma, Llevant, Nord de Mallorca, Sóller) la situació ha estat de "normalitat absoluta". Tampoc la vaga ha tingut cap calat en el funcionament dels polígons industrials.

Alhora, Cabrera ha reiterat novament que a Balears la petita i mitjana empresa representa un 92% del teixit empresarial. I que, tot i això, ha postil·lat que aquest fet "no cala ni al president del Govern, Francesc Antich, ni en els líders sindicals". Segons el president dels empresaris, el Govern hauria d'apostar per l'empresariat perquè Balears sigui econòmicament més sòlida.

Finalment, el president de la patronal ha lamentat que els sindicats no hagin guanyat l'aposta amb aquesta vaga, al no afavorir ni als empresaris ni als treballadors.