La vaga del tren i metro de Palma afectarà avui uns 11.000 usuaris


Actualizado 20/7/2009 14:40:33 CET

La Conselleria de Mobilitat ha decretat uns serveis mínims del 50% per a la tercera jornada d'aturades convocada pels treballadors de SFM

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) - -

Prop d'11.000 usuaris de tren de Mallorca i del Metro de Palma podran veure's afectats avui per la jornada de vaga de 24 hores convocada pel Comitè d'Empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM). Els treballadors secundaran la tercera jornada d'aturades a reivindicació d'una millora de les mesures de seguretat i l'augment de la plantilla de l'empresa.

La Conselleria de Mobilitat ha decretat uns serveis mínims del 50 % que cobriran sobretot les hores punta, amb l'objectiu que els ciutadans puguin acudir a les seves destinacions sense grans retards.

Per la seva banda, el servei de metro tindrà una freqüència de 45 minuts entre les 7.00 hores i les 20.30 hores, mentre que entre les 20.30 i les 21.52 hores la freqüència serà de 60 minuts.

Així, els representants sindicals i la gerència de SFM han mantingut diverses reunions -l'últim divendres passat- que han acabat tots ells en fracassos, després que no s'aconseguís superar el principal escull de la negociació que radica en la contractació de 10 mecànics més, que s'afegirien als sis que s'incorporaran aquesta setmana, segons ha indicat el president del Comitè, Alejandro Hoyas.

Alhora, el Comitè d'Empresa de SFM va anunciar la seva intenció d'emprendre mesures legals contra l'empresa, de manera que en els pròxims dies tenen previst portar davant dels Jutjats la demanda de l'acord de plantilla del SFM, signada l'11 de setembre del 2008.

Per la seva banda, la gerència de SFM, atenent a la reivindicació del Comitè d'Empresa, ha acordat incrementar les mesures de seguretat en els combois, amb la instal·lació de 50 nous extintors en les unitats de tren i 250 martells per al trencament de vidres que quedaran col·locats al llarg del mes d'agost.

A més, a la tardor s'instal·laran tres vidres laminats en les sortides d'emergència en cadascuna de les unitats dels combois. Amb tot, SFM haurà invertit 8,5 milions d'euros en mesures de seguretat en tota la línia fèrria de Mallorca per a finals del 2009.

Des de la Conselleria de Mobilitat han demanat disculpes pels perjudicis que pugui ocasionar als usuaris del tren i del metro la vaga prevista per avui, i recorden que existeix un número de telèfon gratuït per a, el 900 177777, en què es pot sol·licitar informació puntual sobre el servei.