Al voltant del 35% dels professors de centres públics de Primària i Secundària secunden la vaga a Balears


Actualizado 29/9/2010 13:50:37 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

Al voltant del 35 % dels professors dels centres públics de Primària i Secundària de les Balears estan secundant la vaga, segons ha informat a Europa Press el secretari general del sindicat STEI-i, Biel Caldentey, qui ha apuntat que en el cas de l'ensenyament privat o concertada el seguiment entre el professorat ronda tan sols el 5 %. A Balears hi ha al voltant d'11.500 professors de primària i Secundària.

Caldentey ha assenyalat que, si bé en els centres privats els professors que s'han unit a la vaga són escassos, sí que s'ha apreciat una disminució en el nombre d'alumnes respecte a un dia normal de classe.

Així, ha destacat que la vaga s'està notant especialment en l'absència de part de l'alumnat, especialment en els centres de Secundària, en els que els alumnes són de major edat i tenen més autonomia que en primària per decidir si van a classe o no.

Per la seva banda, la presidenta del sindicat independent d'ensenyament ANPE, Aina Aguiló, ha indicat a Europa Press que estan fent un primer balanç del seguiment de l'atur en els centres públics de les illes en el qual, de moment, les xifres de professors que no han acudit als seus llocs de treball no sol arribar al 25 %.

Així, a l'IES Xarc d'Eivissa, per exemple, dels 38 docents que formen la plantilla estan fent vaga 9 (23,6 %); a l'IES Bendinat de Mallorca de 13 professors l'estan secundant 2 (15,3 %); a l'IES San Agustín de Ibiza de 62 han faltat 16 (15,2 %); de l'IES de Són [Caliu] (Mallorca) de 34 l'estan seguint 4 (11,7 %); i de l'IES de Sineu de Mallorca de 88 professors no han acudit al treball 22 (25 %).

Pel que fa als col·legis públics, Aguiló ha apuntat que al CP Jaime I de Mallorca dels 32 professors del centre han acudit a treballar (0 %); al CP Juniper Serra de Mallorca dels 30 docents que té estan secundant l'atur 3 (10 %); al CP Es Pil·larí de Mallorca dels 17 professors no ha faltat cap (0 %) i al CP Gabriel Janer Manila de Mallorca dels 19 docents tampoc ha fet vaga cap (0 %).

Aguiló ha informat que ANPE a lloc al servei de la ciutadania dos telèfons als quals pot criar per informar de possibles incidències i ha puntualitzat que, de moment, no han rebut cap avís. Tot i això, ha precisat que han pogut saber que a l'IES Ramon Llull de Palma hi ha hagut piquets informatius a la porta del centre que han obstaculitzat l'entrada d'alumnes i professors al centre.

Els serveis mínims establerts per a l'ensenyament són, per al cas de Primària, que han d'acudir al lloc de treball obligatòriament el director i un membres de l'equip de direcció. En Secundària, han de presentar-se els mateixos més un conserge.