De la Vega diu que el Govern ja està treballant amb les comunitats per millorar les prestacions


Actualizado 20/4/2009 15:40:30 CET

Admet dificultats en algunes línies de l'ICO i diu que missatges com el d'Ordóñez introdueixen inquietud, inquietud i alarma

MADRID, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

La vicepresidenta primera del Govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat avui que el Govern ja està treballant amb amb les comunitats en la millora dels subsidis d'atur perquè ningú "quedi abandonat a la seva sort", un dels principals compromisos del Govern davant la crisi econòmica.

Així ho va posar de manifest De la Vega en una entrevista a TVE recollida per Europa Press, on ha afirmat que l'executiu posarà "tots els mitjans al seu abast" per millorar la cooperació amb les comunitats autònomes i evitar que les persones es quedin sense protecció.

Sobre la sostenibilitat del sistema de pensions, De la Vega ha assegurat que no haurà problemes l'any 2025, tal com sostenen alguns, com el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez. "Vull llançar un missatge de tranquil·litat, el sistema està garantit, es cobraran les pensions, aquest any hi haurà superàvit i treballarem per seguir tenint-lo", ha indicat.

Tot i això, ha considerat "lògic i raonable" que l'executiu treballi per millorar el sistema a llarg termini des del Pacte de Toledo, fent una projecció de futur en funció de dades com la població. "Qualsevol país raonable ho fa", ha subratllat, després d'assegurar que "una altra cosa diferent" és afirmar que el sistema té problemes en aquest moment.

En aquest sentit, ha assegurat que el Govern no comparteix el missatge que va llançar la setmana passada Fernández Ordóñez sobre el perill que el superàvit de la Seguretat Social s'esgoti en un any i sobre la necessitat d'augmentar l'edat de jubilació per garantir la sostenibilitat del sistema en el futur.

"Francament, no compartimos ni el diagnòstic, ni la forma de fer el diagnòstic. Introdueix inquietud, inquietud i alarma entre la ciutadania i no és raonable fer això", ha assenyalat De la Vega, per a qui els responsables polítics han de dir sempre la veritat als ciutadans, però oferint missatges de certesa i garantia.

Tot i tot, ha recordat que el Banc d'Espanya és una institució autònoma que compleix unes funcions pròpies, entre les quals es troba la d'elaborar estudis sobre la situació econòmica. "A vegades coincidim, altres no", ha assenyalat la vicepresidenta, després d'assegurar que el Govern seguirà treballant perquè els ciutadans estiguin tranquils i segueixin creient en les institucions.

"ESTÀ COSTANT MOLT QUE ALGUNES MESURES ARRIBIN".

En un altre ordre de coses i preguntada pel funcionament de les línies de l'ICO dissenyades pel Govern per fer davant de la crisi, De la Vega ha admès que "està costant molt" que algunes de les mesures arribin als ciutadans, tot i que ha recordat que el Govern segueix adoptant iniciatives per a flexibilitzar i ampliar aquestes línies.

"Jo crec que ara sí que es comença a notar", ha assenyalat la vicepresidenta, qui ha recordat que actualment ja hi ha més de 100.000 empreses i famílies que s'han beneficiat de les línies que s'han atorgat al març. "Cal seguir i ser més eficaç", ha assenyalat, després d'asseverar que l'executiu seguirà posant "tot el seu esforç" per fer que les línies funcionin millor.