Verds-Esquerra aconsegueix l'acord entre el Consell i Costes per a la protecció de s'Arenalet de Son Colom (Artà)


Actualizado 25/11/2009 18:39:15 CET

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

El grup municipal Verds-Esquerra d'Artà ha informat avui que ha aconseguit que el Consell de Mallorca s'involucri en la protecció del jaciment arqueològic de s'[Arenalet] de Son Colom, amb la presentació davant de la Demarcació de Costes d'un projecte d'intervenció que permeti la preservació del lloc.

Verds-Esquerra ha denunciat, en un comunicat, "l'absoluta passivitat" per part del Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament d'Artà davant de la degradació del jaciment de s'Arenalet de Son Colom. "Ahir per fi s'ha fet la reunió entre les parts per avançar en aquest sentit", ha afegit.

En aquest sentit, la formació ha assenyalat que la reunió va servir per arribar a la conclusió que el Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca presentarà a Costes un projecte de protecció "urgent, reversible i provisional" de protecció del jaciment i un segon projecte dirigit a la seva consolidació i conservació definitiva.

Finalment, Verds-Esquerra ha explicat que aquestes actuacions, especialment la dirigida a l'adequada consolidació de les restes i la seva conservació definitiva, es portaran a terme una vegada resolt l'expedient de delimitació territorial del jaciment, procediment incoat pel Consell de Mallorca a instàncies de la formació en el mes d'octubre del 2007.