Vicens afirma que els serveis mínims del tren han funcionat "correctament" i assevera que "res ens pararà"


Actualizado 16/6/2008 19:12:49 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 de juny (EUROPA PRESS)

El conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Biel Vicens, ha afirmat avui que els serveis mínims del tren han funcionat "correctament" durant l'atur portat a terme aquest matí entre les 8.00 i les 10.00 hores pels treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), i ha afirmat que cap acció de protesta "pararà" les propostes previstes impulsar pel seu departament.

En roda de premsa, Vicens va eludir donar xifres sobre el seguiment de la vaga ja que "encara és d'hora", tot i que va expressar el seu "disgust" davant de les actuacions reivindicatives realitzades pels treballadors fora del procés regulat de vaga, pel que va anunciar expedients informatius i sancionadors per les conductes "indiscriminades" contra els drets dels usuaris del tren.

Tal com va subratllar, la Conselleria té la determinació d'incrementar freqüències, necessàries sobretot a primeres hores del matí i en hores punta, quan els trens van "lents", de manera que va advocar per una major operativitat i modernització de la xarxa. També es va referir a la posada en marxa d'un centre de control centralitzat, que s'uneix al passat pretensió i és el que ha motivat el conflicte amb els treballadors.

"La Conselleria té una determinació i res ens pararà", va recalcar Vicens, assegurant que les mesures previstes pel seu departament no afectarà a la situació laboral dels treballadors ni tampoc es reduirà la plantilla. Finalment, va manifestar que no s'han deixat de reunir amb el Comitè d'Empresa de SFM i alhora va recalcar la necessitat de potenciar "molt" el transport ferroviari.

Vicens ja va informar fa poc que l'objectiu de l'empresa passa per "racionalitzar" les hores extres, tenint en compte que "fins ara estaven molt desproporcionades", perquè va descartar que se'n vagi a retallar la plantilla actual, sinó que, més aviat al contrari, "s'està estudiant la possibilitat d'augmentar el nombre de treballadors amb vista al futur".

Per la seva banda, els sindicats CSI-CSIF, UGT, CCOO i STEI, pertanyents al Comitè d'Empresa, apunten que si la situació no canvia "tan sols dos treballadors controlaran tota la línia de tren, sense cap reforç en cas d'incidència", mentre que, d'altra banda, va apuntar que mitjançant el nou sistema, els maquinistes adoptaran nous torns de treball amb temps de conducció ininterrompuda que superen les nou hores de treball, sent en algunes ocasions els únics agents de l'empresa a bord dels trens".

Les aturades continuaran entre les 19.00 i les 21.00 hores, i seguiran els pròxims dies 16, 18, 20, 24, 26 i 28 de juny a causa de "l'incompliment" per part de l'empresa de diversos aspectes com l'impagament del còmput anual de l'any 2007, segons al·leguen les entitats sindicals.