Zapatero garanteix que l'acord entre AENA i sindicats assegura la plena normalitat en els aeroports


Actualizado 16/3/2011 15:35:45 CET

MADRID, 16 Mar. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, José Luis Rodríguez, ha garantit aquest dimecres que l'acord tancat aquesta matinada entre AENA i els sindicats garanteix la plena normalitat dels aeroports espanyols i circulació dels passatgers durant els 22 dies que preveia l'atur, inclosa la Setmana Santa.

Preguntat per la diputada de Coalició Canària Ana Oramas a la sessió de control celebrada al Congrés, el cap de l'Executiu ha celebrat la "bona notícia" que suposa l'acord al qual han arribat els sindicats CCOO, UGT, i USO en AENA amb el gestor aeroportuari després d'una maratoniana jornada de negociacions d'aproximadament 17 hores de durada.

"Tenim una bona notícia, l'acord entre AENA i els treballadors posa final a l'intent de vaga que s'havia formulat --ha celebrat--. És un acord que assegura la plena normalitat dels aeroports i la mobilitat dels ciutadans en dates tan assenyalades com les que s'havien anunciat".

Zapatero ha recordat que el 77% dels turistes que van visitar Espanya l'any passat ho van fer per via aèria, de manera que el trànsit total de passatgers va superar els 190 milions en els aeroports espanyols.

ESPECIALMENT IMPORTANT PER A LES CANÀRIES.

La diputada canària l'ha interpel·lat per la situació concreta que viu Canàries a causa de la seva dependència de connexió aèria, de manera que Zapatero ha reconegut que l'acord que permetrà desconvocar la vaga és "especialment" important per a l'Arxipèlag.

"El transport aeri és especialment important per a l'economia i la societat canària, i el Govern és conscient d'aquesta situació i ha procurat ser coherent amb aquesta convicció", ha garantit abans de recordar algunes de les mesures posades en marxa per l'executiu que dirigeix.

Entre les quals hi ha, ha destacat que l'any passat es van invertir en els aeroports canaris més de 190 milions d'euros i, des de 2006, la inversió d'AENA en ells supera els 800 milions. A més d'aquestes mesures ha repassat altres específiques que faciliten el transport aeri amb origen i destí a les illes, la subvenció del transport de mercaderies o la rebaixa de les taxes aeroportuàries.

La diputada de Coalició Canària ha reconegut tots aquests avenços però ha recordat els "cops" que ha rebut Canàries durant l'últim any com a conseqüència de la crisi econòmica, les cendres del volcà islandès o la vaga de controladors.

"INCOMPRENSIBLE" VAGA.

En aquest context, ha lamentat que l'"incomprensible" vaga anunciada pels treballadors d'AENA ha provocat ja danys "irreparables" per a les illes, ja que l'assumpte ha estat notícia a Alemanya i Anglaterra i ja s'ha desviat part del turisme cap al Carib.

Tot això ha portat a Oramas a demanar al president del Govern un model de gestió aeroportuària consensuat amb l'executiu canari, alguna cosa del que Zapatero ha assegurat "prendre nota" i s'ha compromès a fer una consideració sobre l'assumpte que "vagi més enllà" de manera consensuada amb el Govern de les illes.