La nova televisió pública valenciana es dirà 'À.' i es pronunciarà 'À punt'

Imagen de la redacción de Canal 9 vacía tras el cierre de RTVV
EUROPA PRESS
Actualizado 09/03/2017 16:44:33 CET

VALÈNCIA, 9 Mar. (EUROPA PRESS) -

La nova televisió pública valenciana es dirà 'À.' i es pronunciarà 'À punt'. Així ho ha decidit el Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) en una reunió mantinguda este dimecres, en la qual s'ha triat esta denominació després d'analitzar totes les propostes presentades per al 'naming'.

Finalment, la proposta seleccionada ha sigut la presentada per l'agència 'Aftershare', de la qual és propietari el presentador de televisió i publicista Risto Mejide.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, el Consell Rector ha valorat per a l'elecció d'este nom que la lletra 'A' està inclosa en el nom de les tres províncies de la Comunitat Valenciana i que és la primera lletra de l'abecedari, significa que "és l'inici, començar des de zero, inaugurar una cosa nova".

A més, han explicat que esgotat el criteri dels nombres, s'ha escollit la primera lletra i, pel que fa a l'accent obert de la lletra que dóna nom a la nova televisió valenciana, han apuntat que la 'à' tònica en valencià és un "fet característic del nostre llengua".

Així mateix, el Consell Rector també ha triat els tres encarregats de desenvolupar la proposta d'imatge gràfica per al nou ens, que són Estudie Menta, Dídac Ballester i la pròpia 'Aftershare', que ja ha creat el 'naming'.

També s'ha acordat nomenar Empar Marco com a directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana. Marco ha pres possessió davant el Consell Rector després que dijous passat les Corts Valencianes la triaren per a dirigir la nova radiotelevisió pública valenciana.