El dibuixant català Josep Maria Martín, Gran Premi del 35 Saló del Còmic de Barcelona

Presentació del XI Saló del Còmic i el Màniga de CyL
EUROPA PRESS
Actualizado 31/03/2017 22:14:33 CET

BARCELONA, 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

El dibuixant català Josep Maria Martín (Barcelona, 1949) ha rebut aquest divendres el Gran Premi del 35 Saló del Còmic de Barcelona, que se celebra en el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

El premi, que està dotat amb 10.000 euros, ha reconegut la "llarga dedicació al món de la historieta" d'aquest autor, ha informat aquest divendres Ficomic en un comunicat.

La carrera de Josep Maria Martín va arrencar l'any 1973 quan va dibuixar una historieta de vuit pàgines per a la revista 'Pulgarcito (Editorial Bruguera) i, a partir de 1975, va començar a treballar amb editorials estrangeres, creant primer històries romàntiques i més endavant de terror.

Als vuitanta va col·laborar amb 'Interviú' i va il·lustrar biografies d'Alejandro Magne i Shakespeare per a Bruguera; en aquesta dècada també va conduir la seva activitat cap als dibuixos animats sense deixar de publicar a Espanya, Europa i els Estats Units, i a la fi dels 90 va començar a treballar amb productores de cinema i televisió, espots publicitaris i dibuixos animats.

Les votacions dels professionals han fet recaure la resta de guardons en Jaime Martín, que s'ha portat el premi a Millor Obra d'Autor Español per 'Jamás tendré 20 años'; Gabriel Hernández Walta i Tom King, amb la Millor Obra Estrangera publicada a Espanya per 'La Visión'; 'Paranoidland', que s'ha portat el Millor Fanzine, i Javi Rei, guardonat com a Millor Autor Espanyol Revelació.

L'objectiu dels premis és poder promocionar i recompensar als autors, reconèixer la tasca dels editors que aposten per ells, i mostrar la riquesa i diversitat del còmic publicat a Espanya en l'últim any, amb especial atenció als joves valors i els fanzines.

Estrenos de cartelera
Bajo El Sol
Bajo El Sol