El canal de Pinyana modernitza els regs de l'horta de Lleida mitjançant pressió natural

Presentación De La Modernización Del Riego Del Canal De Pinyana
AYUNTAMIENTO DE LLEIDA
Actualizado 09/11/2011 15:27:25 CET

LLEIDA, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller de d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural, Josep Maria Pelegrí, ha anunciat aquest dimecres que el canal de Pinyana, del qual depenen regadius de l'horta de Lleida, es modernitzarà mitjançant pressió natural.

En un primer moment, Agricultura va considerar que la millor opció per modernitzar-lo era la pressurització amb equips de bombament i, finalment, va decidir que la modernització es portés a terme per pressió natural.

La Conselleria ha valorat que, d'aquesta manera, els regants no hauran de fer cap despesa energètica en el futur, una vegada acabin les obres.

Pelegrí, acompanyat del director general de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, i de la directora dels Serveis Territorials del departament a Lleida, Cristina Bosch, ha visitat el matí d'aquest dimecres el Canal de Pinyana que comprèn una superfície de reg de 13.253 hectàrees.

Es tracta d'un regadiu tradicional, que s'ha de modernitzar, per poder donar un millor servei als més de 8.100 regants, i la sectorització finalment proposta reparteix la superfície en cinc sectors.

L'alcalde de Lleida i president de la Comunitat General de Regants del Canal de Piñana, el socialista Àngel Ros, ha agraït al conseller que surti endavant la llarga reivindicació de modernització de Pinyana que comportarà una millora en els sistemes de reg actuals que donen servei a l'horta de Lleida.

Europa Press Comunicados Empresas