El Consell Regulador del Cava viatja a Moscou en una missió de la CE cap a les IGP

Consejo Regulador del Cava
CONSEJO REGULADOR DEL CAVA
Actualizado 15/03/2013 15:33:37 CET

BARCELONA, 15 Mar. (EUROPA PRESS) -

Representants tècnics del Consell Regulador del Cava han viatjat aquesta setmana a Moscou en el marc d'una missió de la Comissió Europea (CE) i Rússia sobre les indicacions geogràfiques protegides (IGP), ha informat l'organisme en un comunicat aquest divendres.

La CE té el mandat del Consell Europeu per negociar un acord amb Rússia sobre la protecció de les indicacions geogràfiques, i per aquesta raó ha demanat al Consell Regulador del Cava que els acompanyi a Moscou per explicar el seu sistema de control de qualitat i de certificació.

L'objectiu és que les autoritats russes coneguin el funcionament d'aquest sistema a Europa, i per a això la CE ha escollit el cava, pel seu èxit en els mercats internacionals i pel rigor dels seus sistemes de control de qualitat, i el cognac.

Rússia és un important mercat potencial per al sector del cava, ja que l'any passat va experimentar un repunt del 64% d'ampolles venudes respecte a l'anterior.

El president del Consell Regulador del Cava, Gustavo García Gillamet, ha sostingut que aquesta missió és "molt important" per al sector, i ha indicat que el 2002 es van vendre unes 190.000 ampolles de cava al país rus, mentre que el 2012 han estat unes 830.000.

"Tot i que encara no hem arribat al milió d'ampolles, l'increment d'aquests últims anys ens fa pensar que aquest mercat té moltes possibilitats en el futur", ha assegurat.

El 75% del cava que es ven a Rússia és brut, mentre que el 25% restant és semisec, unes xifres que fa uns anys eren a la inversa, i per a García Guillamet aquest canvi de tendència es deu al fet que "el consumidor rus coneix i valora cada vegada més les propietats qualitatives del cava".

Europa Press Comunicados Empresas