Es constitueix la Junta Electoral de diverses denominacions d'origen catalanes

Aceite de oliva, dieta mediterránea
EP/MRMONKEY
Actualizado 16/03/2011 16:04:22 CET

BARCELONA, 16 Mar. (EUROPA PRESS) -

Diverses denominacions d'origen catalanes com l'arròs del Delta de l'Ebre, l'avellana de Reus, l'oli del Baix Ebre-Montsià i Terra Alta, així com la de Siurana, han constituït aquest dimecres la Junta Electoral.

Ho ha informat en un comunicat la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, és el president de la junta, en què també hi ha vocals representants de la Conselleria, així com d'organitzacions agràries.

L'Ordre de convocatòria per a les eleccions a òrgans de govern, dirigida a 14 consells reguladors, es va publicar el passat 9 de març i preveu dos procediments, el general i un especial.

El procediment general és per a les DO de l'arròs del Delta de l'Ebre, l'avellana de Reus, l'oli del Baix Ebre-Montsià i Terra Alta, així com la de Siurana, mentre que segueixen el procediment especial els consells reguladors amb menys de 300 inscrits, com el formatge i la mantega de l'Alt urgell i la Cerdanya, així com el calçot de Valls, entre d'altres.

Entre les funcions de la junta, que només afecten als consells reguladors del procediment general, es troben la supervisió del procés electoral, així com la resolució de recursos i consultes.

Europa Press Comunicados Empresas