La cooperativa de l'Aldea bloqueja els comptes de 3.000 persones per fallida

Recogida De Aceitunas
COOPERATIVA LA MILAGROSA
Actualizado 02/12/2011 17:27:28 CET

TARRAGONA, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

La cooperativa Agrícola de L'Aldea (Tarragona) ha bloquejat els comptes de la seva secció de crèdit des d'aquest dijous, mesura que afecta unes 3.000 persones d'un municipi de poc més de 4.000 habitants, després d'arribar a una situació de fallida, han explicat a Europa Press fonts de la població.

L'entitat presentarà concurs de creditors després de quedar-se sense liquiditat en el context de 'guerra del passiu' de bancs i caixes que li han fet perdre impositors, segons ha explicat el president de la cooperativa, Fernando Falcó, al Diari de Tarragona.

Aquesta descapitalització s'ha sumat a la inversió feta per la cooperativa en uns terrenys per incrementar la producció dels socis, el que ha deixat la cooperativa sense capital.

Fonts del municipi parlen d'un forat de més de sis milions d'euros, i l'Ajuntament ha convocat una reunió d'afectats aquest divendres a les 19 hores.

Les seccions de crèdit de les cooperatives estan supervisades per la Conselleria d'Economia i Coneixement i serveixen els seus socis i col·laboradors per finançar-se i gestionar els seus estalvis, però amb el bloqueig actual no es poden cobrar nòmines o pensions ni pagar els rebuts domiciliats.

A més, en no ser considerades entitats financeres, no estan emparades pel Fons de Garantia de Dipòsits del Banc d'Espanya, per la qual cosa la situació pot portar a la liquidació de la cooperativa i la venda dels seus actius per restituir els diners als clients de la secció de crèdit.

Després d'aquest cas, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha destacat en un comunicat que les seccions de crèdit "són les úniques entitats que estan mantenint el finançament al sector agrari, mentre les entitats financeres l'han reduït un 11,2% a l'últim any".

Europa Press Comunicados Empresas