Desenvolupen una nova tecnologia per conservar les propietats de la mel

Abejas Para La Polinización
EUROPA PRESS/REMITIDA
Actualizado 26/02/2013 19:02:40 CET

BARCELONA, 26 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Centre de Recerca i Innovació de Catalunya (CRIC) ha desenvolupat una nova tècnica que té com a objectiu que la mel arribi al mercat sense cristal·litzar i que es mantingui líquida sense perdre els seus atributs naturals, anomenada com Tophoney i per a la que s'han invertit a prop d'1,6 milions.

El projecte va començar el 2010 juntament amb l'Aristotle University of Thessaloniki (Grècia) i el National Physical Laboratory del Regne Unit i suposa un gran avanç tecnològic per al sector apícola.

Tophoney ofereix una alternativa als actuals processos de pasteurització, que es basen en la cristal·lització i que provoquen la pèrdua de les propietats alimentàries de la mel.

La investigació ha pogut dur-se a terme gràcies als fons europeus del Setè Programa Marc per a la investigació i el Desenvolupament Tecnològic, i els resultats seran donats a tres associacions del sector d'Espanya, Bulgària i Portugal.

Després de tres anys d'investigació, l'Associació Vall Història i Mel de Aiora de València rebrà els resultats del projecte i l'associació Anae serà l'encarregada de fer la validació del sistema.

Europa Press Comunicados Empresas