Destinen 1,7 milions a investigar la producció de biogàs mitjançant purins

Vaca
EUROPA PRESS
Actualizado 30/05/2011 15:41:41 CET

GIRONA, 30 May. (EUROPA PRESS) -

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) ha acollit aquest dilluns la presentació del projecte Geronimo II, una iniciativa amb un pressupost d'1,7 milions d'euros amb la qual s'investigarà la producció de biogàs a partir dels purins d'explotacions de porcs i vaques.

El programa està finançat al 75% per la Comissió Europea, i la resta ho aportaran els socis del projecte, les cooperatives lleteres Llet Nostra i l'empresa d'enginyeria Qnorm, a més del Grup de Sanejament Porcí de Girona, segons ha informat la UdG en un comunicat.

La iniciativa serà coordinada per l'empresa de serveis d'enginyeria i desenvolupament Iris, amb seu al Parc Mediterrani de la Tecnologia de Castelldefels (Barcelona), i l'objectiu és explorar la producció de biogàs a partir dels residus generats en granges ramaderes.

Més enllà de difondre el biogàs com a alternativa de futur per al món rural, els impulsors entenen que l'esmentada tecnologia pot millorar el funcionament de granges lleteres i porcines, ja que no només milloraria el tractament dels residus, sinó que també reduiria els costos energètics d'aquestes explotacions.

Llet Nostra acull sis cooperatives lleteres catalanes que representen el 30% dels productors de Catalunya --50.000 tones de llet de producció--, mentre que el Grup de Sanejament Porcí engloba milers de grangers de Girona.

Europa Press Comunicados Empresas