Els arbres que floreixen abans han patit els danys més forts per les gelades

Frutales
ADEVAG
Actualizado 27/02/2013 19:17:00 CET

BARCELONA, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

Les plantacions més afectades per les gelades que s'han produït a les zones interiors de Catalunya durant els últims dies han estat les d'ametllers i arbres fruiters d'os --en els dos casos, en les seves varietats de floració més precoç--, segons la primera valoració feta pública aquest dimecres per la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

En els camps lleidatans de les Garrigues i el Baix Segrià estan afectats la majoria d'ametllers de la varietat llargueta, així com les plantacions de préssecs, prunes, albercocs i nectarines de floració més precoç, mentre que es descarten danys en els fruiters que floreixen més tardanament, de moment.

Algunes plantacions de fruiters molt primerencs de la Ribera d'Ebre (Tarragona) també podrien haver patit els efectes de les baixes temperatures, si bé la previsió és que l'afectació sigui petita.

Durant dimarts a la nit a dimecres, hi ha hagut àrees de Girona i Lleida que han registrat temperatures per sota dels cinc graus centígrads, i en altres zones interiors de Tarragona i Barcelona els termòmetres s'han situat per sota dels zero graus centígrads.

El departament que lidera Josep Maria Pelegrí ha encarregat un informe per avaluar els danys que hagin pogut causar les gelades de les últimes hores en els cultius de Catalunya, un document que espera tenir llest en les pròximes 48 hores i amb el qual podrà determinar l'impacte econòmic exacte.

Europa Press Comunicados Empresas